Κορονοϊός: Αρνητές της μάσκας επιτέθηκαν σε εργαζόμενο του μετρό
Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο εργαζόμενος στο μετρό μετά από επίθεση αρνητών της μάσκας στο σταθμό «Ομόνοια» - Τι αναφέρει η ΣΤΑΣΥ σε καταγγελία της

Κορονοϊός: Επίθεση από αρνητές της μάσκας δέχθηκε εργαζόμενος του μετρό στο σταθμό «Ομόνοια», όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Ο άτυχος εργαζόμενος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο πρόσωπο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε σήμερα, εντός συρμού του Μετρό, εργαζόμενος-υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας την ώρα που μετέβαινε στο χώρο εργασίας του, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.  

Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ΄ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ  για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν  οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να  αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιγραφη
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
Το ποιητικό μήνυμα του Σοφύτου από τον 2ο αιώνα π.Χ. φωτίζει την εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στην Κεντρική Ασία
Ελληνική επιγραφή στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει το αποτύπωμα του ελληνισμού στην Κανταχάρ
daskala
Όταν το δικαίωμα στην εργασία γίνεται πολυτέλεια: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανάμεσα στους χαμηλούς μισθούς και τους αυστηρούς περιορισμούς
Πότε επιτρέπεται η άσκηση ιδιωτικού έργου από εκπαιδευτικούς
Όταν το δικαίωμα στην εργασία γίνεται πολυτέλεια: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανάμεσα στους χαμηλούς μισθούς και τους αυστηρούς περιορισμούς
Εργαζόμενοι στο Δημόσιο
Αυξήσεις μισθών από Απρίλιο: Ποιους εργαζόμενους επηρεάζουν οι αλλαγές;
Σημαντικές μεταβολές στις αποδοχές εργαζομένων αναμένονται από την 1η Απριλίου, καθώς η αύξηση του κατώτατου μισθού σε συνδυασμό με την επαναφορά των...
Αυξήσεις μισθών από Απρίλιο: Ποιους εργαζόμενους επηρεάζουν οι αλλαγές;