Σεισμός στη Ναύπακτο: Δύσκολη νύχτα για κατοίκους
Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους ο σεισμός των 4,8 Ρϊχτερ, κοντά στη Ναύπακτο

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας ο σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, κοντά στη Ναύπακτο.

Μάλιστα, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε όλη τη νύχτα καθώς σημειώθηκαν δεκάδες σεισμικές δονήσεις μετά τα 4,8 Ρίχτερ κοντά στη Ναύπακτο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δύο από τους μετασεισμούς είχαν μέγεθος 4,4 και ένας 4 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών.

Πολλοί ήταν επίσης οι σεισμοί μεταξύ 2,5 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί και σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας επιπλέον αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με το nafpaktianews.gr.

Οι κατολισθήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος.

Αρκετοί πολίτες στην Ναύπακτο βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς και στο Μοναστηράκι μετά από τους δυο ισχυρούς σεισμούς, αλλά και τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας παρατηρήθηκαν μικροζημιές, όπως κατολισθήσεις σε δρόμους στην ορεινή Ναυπακτία. Επίσης, κατέρρευσε αποθήκη στην Δάφνη Ναυπακτίας με τα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας να σπεύδουν στο σημείο για καθαρίσουν το σημείο.

Χουλιάρας: Μικροσεισμική δραστηριότητα

Την άποψη ότι η σεισμική δόνηση στη Δυτική Ελλάδα αποτελεί συνέχεια της μικροσεισμικής δραστηριότητας που παρακολουθούμε στην ευρύτερη περιοχή του δυτικού Κορινθιακού τις τελευταίες εβδομάδες με ασθενείς επιφανειακές δονήσεις εκφράζει από την πλευρά του ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως επισημαίνει σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βασικής δόνηση ήταν μεγέθους 4,7 Ρίχτερ στις 00:09 με επίκεντρο 16 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου.

seismos-patra-500-1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα