Thumbnail
Μια σκέψη θα ήταν να ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί, μετά τους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού στους χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών και σταδιακά θα εμβολιάζονται άτομα μικρότερων ηλικιακών ομάδων. Εύκολα μπορούμε να ανακαλέσουμε στην μνήμη, την πρόσφατη δικαιολογία της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων, του συνωστισμού δηλαδή των γονιών έξω από τις σχολικές μονάδες με συνέπεια την έντονη διασπορά του ιού. Τώρα τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν εμβολιστεί οι εκπαιδευτικοί και με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα σφοδρό επικείμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω μια άλλη σκέψη για τον εμβολιασμό, αφού πρώτα διευκρινίσω πως έχω στην οικογένεια άτομο άνω των 83 ετών και πως εγώ ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερος, λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο την υγειονομική συνιστώσα αλλά την οικονομική και κοινωνική. Μια σκέψη θα ήταν να ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί, μετά τους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού στους χώρους με μεγάλο συνωστισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν καλύτερα όλες οι κοινωνικές ομάδες και ταυτόχρονα θα μπορέσει σταδιακά και με μεγαλύτερη ασφάλεια να ανοίξει η αγορά. Ξεκινώντας τους εμβολιασμούς από τους εργαζόμενους πολίτες, προστατεύουμε την κοινωνία από την μετάδοση του ιού, μειώνουμε σημαντικά τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ παράλληλα διατηρούμε ασφαλείς τους υπερήλικες συμπολίτες μας, αφού εκείνοι δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε περιβάλλον με μεγάλο συγχρωτισμό.

Η διαχείριση μιας κρίσης που επιβαρύνει πολυεπίπεδα ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, δεν απαιτεί γρήγορες και επιπόλαιες λύσεις, αλλά ορθές και στοχευμένες. Η αιτία του προβλήματος μπορεί είναι καθαρά υγειονομικός, όμως οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο υγειονομικές, αλλά οικονομικές, ψυχολογικές και κοινωνικές. Η σωστή χρήση των εμβολίων μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτά τα προβλήματα, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο από το φονικό ιό.

ΑϊΒΑΛΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας