Εμβολιασμός: Μια άλλη προσέγγιση και τροφή για σκέψη
Μια σκέψη θα ήταν να ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί, μετά τους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού στους χώρους με μεγάλο συνωστισμό.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών και σταδιακά θα εμβολιάζονται άτομα μικρότερων ηλικιακών ομάδων. Εύκολα μπορούμε να ανακαλέσουμε στην μνήμη, την πρόσφατη δικαιολογία της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων, του συνωστισμού δηλαδή των γονιών έξω από τις σχολικές μονάδες με συνέπεια την έντονη διασπορά του ιού. Τώρα τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν εμβολιστεί οι εκπαιδευτικοί και με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα σφοδρό επικείμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να παραθέσω μια άλλη σκέψη για τον εμβολιασμό, αφού πρώτα διευκρινίσω πως έχω στην οικογένεια άτομο άνω των 83 ετών και πως εγώ ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερος, λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο την υγειονομική συνιστώσα αλλά την οικονομική και κοινωνική. Μια σκέψη θα ήταν να ξεκινούσαν οι εμβολιασμοί, μετά τους υγειονομικούς, στους εκπαιδευτικούς και στην συνέχεια στους εργαζόμενους, έτσι ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού στους χώρους με μεγάλο συνωστισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν καλύτερα όλες οι κοινωνικές ομάδες και ταυτόχρονα θα μπορέσει σταδιακά και με μεγαλύτερη ασφάλεια να ανοίξει η αγορά. Ξεκινώντας τους εμβολιασμούς από τους εργαζόμενους πολίτες, προστατεύουμε την κοινωνία από την μετάδοση του ιού, μειώνουμε σημαντικά τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ παράλληλα διατηρούμε ασφαλείς τους υπερήλικες συμπολίτες μας, αφού εκείνοι δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε περιβάλλον με μεγάλο συγχρωτισμό.

Η διαχείριση μιας κρίσης που επιβαρύνει πολυεπίπεδα ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο, δεν απαιτεί γρήγορες και επιπόλαιες λύσεις, αλλά ορθές και στοχευμένες. Η αιτία του προβλήματος μπορεί είναι καθαρά υγειονομικός, όμως οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο υγειονομικές, αλλά οικονομικές, ψυχολογικές και κοινωνικές. Η σωστή χρήση των εμβολίων μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτά τα προβλήματα, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο από το φονικό ιό.

ΑϊΒΑΛΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση