Πρόστιμο 300 ευρώ σε γιατρό που πήγαινε στην εφημερία
Επώνυμη καταγγελία - Ο παθολόγος επέδειξε την ιατρική ταυτότητα και το πρόγραμμα των εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά η μετακίνησή του κρίθηκε «άσκοπη»

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, για πρόστιμο σε ιατρό που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παθολόγος Αθηνόδωρος Παυλίδης την προηγούμενη Κυριακή (3 Ιανουαρίου) πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει μόνιμα, στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου εργάζεται.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπεβλήθη σε έλεγχο μετακίνησης από την τροχαία. Εκεί του επιδόθηκε πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης (!) ύψους 300 ευρώ, αν και επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα, καθώς και το πρόγραμμα των εφημεριών του νοσοκομείου. Αίσθηση, δε, προκαλεί πως η τροχαία άφησε, τελικώς, τον ιατρό να περάσει με το πρόστιμο... ανά χείρας.

"Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις", αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής(Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα