epithesi prosfygopoula
Δέκα νεαροί οπλισμένοι με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα και επιχείρησαν να εισβάλουν στη δομή της Εκκλησίας όπου φιλοξενούνται ανήλικα προσφυγόπουλα - Συγκλονίζει η μαρτυρία εργαζόμένου

Επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 26 Δεκεμβρίου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της δομής, Θοδωρή Καραγιάννη, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά ρατσιστικά συνθήματα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Αύριο, Δευτέρα, όπως ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία. «Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του makthes.gr δέκα νεαροί επιτέθηκαν κατά των ανηλίκων 12-15 ετών που φιλοξενούνται στη δομή. Όπως περιγράφει μάρτυρας, «έσπασαν το φράκτη, όρμησαν και έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού για να βρούνε τα παιδιά που τρέχανε έντρομα».

Ένα παιδί που φιλοξενείται στην δομή μεταφέρθηκε με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος στο νοσοκομείο, ενώ άλλα τρία με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία μετά από κλήση γείτονα που άκουσε τις φωνές εργαζόμενου στη δομή.

epithesi prosfygopoula 2

«Συγκεκριμένα οι δράστες οργανωμένοι σε συμμορία 10 ατόμων, αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν το «σπίτι» των ανήλικων οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερογροθίες και δοκάρια άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και απειλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό.

Θα προβούμε άμεσά σε άσκηση μηνυτήριας αναφοράς στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δε φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12 – 15 ετών.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν από το φορέα παρουσιάζουν υποδειγματική λειτουργία, βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και έχουν αναπτύξει άριστη σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δοθεί το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε κάθε πράξη μίσους» καταλήγει μιλώντας στο makthes.gr ο κ. Καραγιάννης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoulias
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής με το βιβλίο. Το παιδί όταν αρχίζει και μεγαλώνει (οπότε αποκτά την πρώτη του σχέση με το βιβλίο) δεν βλέπεις στο...
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
ενοτητα
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»
«Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και να σπάσει ο κυβερνητικό αυταρχισμός»
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»