Χριστούγεννα: Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες
Έως 25 πιστοί στις εκκλησίες και 50 στους μητροπολιτικούς ναούς

Τα πλέον ασυνήθιστα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών καλούνται να εορτάσουν αύριο οι Χριστιανοί στην Ελλάδα, υπό τη σκιά της πανδημίας.

Μεγάλο στοίχημα για τους ιερείς των ενοριών παραμένει η διαλογή που θα πρέπει να κάνουν μεταξύ των πιστών, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας θα επιτραπεί να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.

Ήδη, αρκετές ενορίες έχουν ενημερώσει τους πιστούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, έχουν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων.

Αυστηρές οδηγίες - Κλειστοί οι ναοί στη Δράμα

Οι οδηγίες που έχει δώσει η Ιερά Σύνοδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τους ιερείς να καλούνται να τηρήσουν κατά γράμμα όσα προβλέπει η ΚΥΑ ώστε να αποφευχθούν προβλήματα.

Ωστόσο, στη Δράμα οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, αφού σύμφωνα με απόφαση του μητροπολίτη Παύλου η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στους ναούς της πόλης θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα συνωστισμού, αλλά και για να μην αναγκαστούν οι ιερείς να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποιος θα μπει και ποιος όχι. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, οι ναοί θα ανοίξουν τις πόρτες τους ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να προσευχηθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
«Εδώ Πολυτεχνείο!» - Τα «διδακτικά» σχολικά βιβλία ιστορίας
Η Ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και τα γεγονότα πριν και μετά παστώθηκαν με τόσα ψέματα και παραχαράξεις, ώστε χρειάζεται πολύ ξαρμύρισμα...
«Εδώ Πολυτεχνείο!» - Τα «διδακτικά» σχολικά βιβλία ιστορίας
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη δουλειά των φιλολόγων
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη δουλειά των φιλολόγων
Η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων - Πώς επηρεάζονται τα φιλολογικά μαθήματα και οι ίδιοι οι φιλόλογοι
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη δουλειά των φιλολόγων
Επέτειος Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από σήμερα, Σάββατο
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιοι δρόμοι κλείνουν από σήμερα, Σάββατο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει μια σειρά επιλογών για το Λύκειο και τις εξετάσεις
Αναλυτικά τι είπε ο Πρωθυπουργός για τον ρόλο του σχολείου σήμερα και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις επόμενες δύο εβδομάδες η Υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει μια σειρά επιλογών για το Λύκειο και τις εξετάσεις