Αφήνουν τα ΑμεΑ χωρίς επίδομα φέτος τα Χριστούγεννα;
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα, καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ»

Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα. Οι μόνοι που θα λάβουν χρήματα είναι όσοι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και μόνο αυτοί. Αυτό καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ», μιλώντας στην στήλη «Τα νέα των ΑμεΑ» της ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ΑμεΑ δεν έλαβαν καμία απάντηση από τους αρμοδίους.

«Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα. Τα άτομα με αναπηρίες υπάρχει διεθνώς παραδοχή πως είναι τα πιο φτωχά, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά για αυτό εξαιτίας του ρατσισμού και των διακρίσεων, ειδικά σε μία στιγμή που η ανεργία θερίζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε με την ΕΣΑΜΕΑ και την κα Μπελδέκη, -η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας πως η ΕΣΑΜΕΑ ζήτησε να δοθεί ένα επιπλέον προνοιακό επίδομα για τα Χριστούγεννα και μία σύνταξη στους δικαιούχους, εισπράττοντας… σιωπή από την πολιτεία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπαρδάκης έκανε λόγο για ψευδή ενημέρωση για εξαιρέσεις των ΑμεΑ και των συνοδών τους, ως προς τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν ισχύει, όπως υπογράμμισε.  Μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την επιβολή προστίμου σε συνοδό ΑμεΑ, που βγήκε έξω με μια βεβαίωση συζύγου και ένα χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρδάκης στα, «η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχει λάβει εντολές που να εξαιρούν τα ΑμεΑ και τους βοηθούς τους από τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις τους», κάνοντας λόγο για ανεξήγητη ανοχή του ψέματος από το αναπηρικό κίνημα, από τα ΜΜΕ και την Ελληνική κοινωνία.

«Από τη νέα υπουργική απόφαση και τη ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν εξαρτώνται οριζοντίως τα άτομα με αναπηρίες, όπως είχε δηλώσει ψευδώς στις 14 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε.

Η συνέντευξη του κ. Μπαρδάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες