Αφήνουν τα ΑμεΑ χωρίς επίδομα φέτος τα Χριστούγεννα;
Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα, καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ»

Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα. Οι μόνοι που θα λάβουν χρήματα είναι όσοι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και μόνο αυτοί. Αυτό καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ», μιλώντας στην στήλη «Τα νέα των ΑμεΑ» της ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ΑμεΑ δεν έλαβαν καμία απάντηση από τους αρμοδίους.

«Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα. Τα άτομα με αναπηρίες υπάρχει διεθνώς παραδοχή πως είναι τα πιο φτωχά, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά για αυτό εξαιτίας του ρατσισμού και των διακρίσεων, ειδικά σε μία στιγμή που η ανεργία θερίζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε με την ΕΣΑΜΕΑ και την κα Μπελδέκη, -η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας πως η ΕΣΑΜΕΑ ζήτησε να δοθεί ένα επιπλέον προνοιακό επίδομα για τα Χριστούγεννα και μία σύνταξη στους δικαιούχους, εισπράττοντας… σιωπή από την πολιτεία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπαρδάκης έκανε λόγο για ψευδή ενημέρωση για εξαιρέσεις των ΑμεΑ και των συνοδών τους, ως προς τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν ισχύει, όπως υπογράμμισε.  Μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την επιβολή προστίμου σε συνοδό ΑμεΑ, που βγήκε έξω με μια βεβαίωση συζύγου και ένα χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρδάκης στα, «η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχει λάβει εντολές που να εξαιρούν τα ΑμεΑ και τους βοηθούς τους από τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις τους», κάνοντας λόγο για ανεξήγητη ανοχή του ψέματος από το αναπηρικό κίνημα, από τα ΜΜΕ και την Ελληνική κοινωνία.

«Από τη νέα υπουργική απόφαση και τη ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν εξαρτώνται οριζοντίως τα άτομα με αναπηρίες, όπως είχε δηλώσει ψευδώς στις 14 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε.

Η συνέντευξη του κ. Μπαρδάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Self test - σχολεία: Να τα προμηθεύονται οι γονείς τις καθημερινές
«Δευτέρα με Τετάρτη να προμηθεύονται οι γονείς τα self test από τα φαρμακεία», είπε ο γγ του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης - Χαμηλό το ποσοστό διασποράς...
Self test - σχολεία: Να τα προμηθεύονται οι γονείς τις καθημερινές
Σχολεία: Το Μεσολόγγι «αδειάζει» την κυβέρνηση που αποφάσισε άνοιγμα
Μετά την κυβερνητική απόφαση για "άδειασμα" του Δήμαρχου προκειμένου να ανοίξουν τελικά από σήμερα τα σχολεία, οι περισσότεροι μαθητές στο Μεσολόγγι...
Σχολεία: Το Μεσολόγγι «αδειάζει» την κυβέρνηση που αποφάσισε άνοιγμα
Εργαζόμενοι σε φροντιστήρια: «Μαδούν» μαργαρίτες για το αν θα βρουν τον ΑΜΚΑ ενεργό
«Oι εργαζόμενοι σε φροντιστήρια και κέντρα μελέτης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα που φανερώνουν ότι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για...
Εργαζόμενοι σε φροντιστήρια: «Μαδούν» μαργαρίτες για το αν θα βρουν τον ΑΜΚΑ ενεργό