Αφήνουν τα ΑμεΑ χωρίς επίδομα φέτος τα Χριστούγεννα;
Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα, καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ»

Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα. Οι μόνοι που θα λάβουν χρήματα είναι όσοι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και μόνο αυτοί. Αυτό καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ», μιλώντας στην στήλη «Τα νέα των ΑμεΑ» της ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ΑμεΑ δεν έλαβαν καμία απάντηση από τους αρμοδίους.

«Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα. Τα άτομα με αναπηρίες υπάρχει διεθνώς παραδοχή πως είναι τα πιο φτωχά, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά για αυτό εξαιτίας του ρατσισμού και των διακρίσεων, ειδικά σε μία στιγμή που η ανεργία θερίζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε με την ΕΣΑΜΕΑ και την κα Μπελδέκη, -η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας πως η ΕΣΑΜΕΑ ζήτησε να δοθεί ένα επιπλέον προνοιακό επίδομα για τα Χριστούγεννα και μία σύνταξη στους δικαιούχους, εισπράττοντας… σιωπή από την πολιτεία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπαρδάκης έκανε λόγο για ψευδή ενημέρωση για εξαιρέσεις των ΑμεΑ και των συνοδών τους, ως προς τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν ισχύει, όπως υπογράμμισε.  Μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την επιβολή προστίμου σε συνοδό ΑμεΑ, που βγήκε έξω με μια βεβαίωση συζύγου και ένα χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρδάκης στα, «η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχει λάβει εντολές που να εξαιρούν τα ΑμεΑ και τους βοηθούς τους από τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις τους», κάνοντας λόγο για ανεξήγητη ανοχή του ψέματος από το αναπηρικό κίνημα, από τα ΜΜΕ και την Ελληνική κοινωνία.

«Από τη νέα υπουργική απόφαση και τη ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν εξαρτώνται οριζοντίως τα άτομα με αναπηρίες, όπως είχε δηλώσει ψευδώς στις 14 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε.

Η συνέντευξη του κ. Μπαρδάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Κενά και αποσπάσεις: Η νέα χρονιά ξεκινά με εκπαιδευτικές εκκρεμότητες - Ενημέρωση από τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλο
Υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις, κενά: Η πραγματικότητα στα σχολεία του 2026
Νίκος Χριστοδουλίδης
Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό – Κοπτοραπτική, λέει η κυβέρνηση
Σάλος από βίντεο με διαλόγους για μίζες στο προεδρικό της Κύπρου - Προϊόν κοπτοραπτικής, λέει η Λευκωσία
Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό – Κοπτοραπτική, λέει η κυβέρνηση
viasmos-fovos-bullying
Φονικό στις Σέρρες: «Αν ο 17χρονος έφυγε από τα χέρια μου ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια» λέει ο 16χρονος
Δολοφονία 17χρονου στις Σέρρες: Oι πρώτες δηλώσεις του 16χρονου κατηγορούμενου
Φονικό στις Σέρρες: «Αν ο 17χρονος έφυγε από τα χέρια μου ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια» λέει ο 16χρονος