Αφήνουν τα ΑμεΑ χωρίς επίδομα φέτος τα Χριστούγεννα;
Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα, καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ»

Φέτος τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά τα ΑμεΑ δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα. Οι μόνοι που θα λάβουν χρήματα είναι όσοι είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ και μόνο αυτοί. Αυτό καταγγέλλει ο Ανδρέας Μπαρδάκης, ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας ΑμεΑ, «Ο Συνήγορος των ΑμεΑ», μιλώντας στην στήλη «Τα νέα των ΑμεΑ» της ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ΑμεΑ δεν έλαβαν καμία απάντηση από τους αρμοδίους.

«Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα. Τα άτομα με αναπηρίες υπάρχει διεθνώς παραδοχή πως είναι τα πιο φτωχά, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά για αυτό εξαιτίας του ρατσισμού και των διακρίσεων, ειδικά σε μία στιγμή που η ανεργία θερίζει», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης.

Η ΕΡΤ Κομοτηνής επικοινώνησε με την ΕΣΑΜΕΑ και την κα Μπελδέκη, -η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας πως η ΕΣΑΜΕΑ ζήτησε να δοθεί ένα επιπλέον προνοιακό επίδομα για τα Χριστούγεννα και μία σύνταξη στους δικαιούχους, εισπράττοντας… σιωπή από την πολιτεία.

Ταυτόχρονα, ο κ. Μπαρδάκης έκανε λόγο για ψευδή ενημέρωση για εξαιρέσεις των ΑμεΑ και των συνοδών τους, ως προς τα μέτρα μετακίνησης λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν ισχύει, όπως υπογράμμισε.  Μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την επιβολή προστίμου σε συνοδό ΑμεΑ, που βγήκε έξω με μια βεβαίωση συζύγου και ένα χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαρδάκης στα, «η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν έχει λάβει εντολές που να εξαιρούν τα ΑμεΑ και τους βοηθούς τους από τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις τους», κάνοντας λόγο για ανεξήγητη ανοχή του ψέματος από το αναπηρικό κίνημα, από τα ΜΜΕ και την Ελληνική κοινωνία.

«Από τη νέα υπουργική απόφαση και τη ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν εξαρτώνται οριζοντίως τα άτομα με αναπηρίες, όπως είχε δηλώσει ψευδώς στις 14 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», τόνισε.

Η συνέντευξη του κ. Μπαρδάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinita
Υψηλά ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο σε παιδιά δημοτικού - Συμπτώματα και επιπτώσεις
Μετά την πανδημία, το ποσοστό σοβαρής εξάρτησης από το διαδίκτυο σχεδόν διπλασιάστηκε, ενώ καταγράφηκε και αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας
Υψηλά ποσοστά εθισμού στο διαδίκτυο σε παιδιά δημοτικού - Συμπτώματα και επιπτώσεις
σλοβε
Ο πιο υποτιμημένος προορισμός της Ευρώπης που πρέπει να ανακαλύψεις
Το μικρό της μέγεθος επιτρέπει εύκολες μετακινήσεις και οικονομικότερες διακοπές σε σχέση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς
Ο πιο υποτιμημένος προορισμός της Ευρώπης που πρέπει να ανακαλύψεις
makrozoia
Ζούμε περισσότερο αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά
Όσο περισσότερο ζούμε, τόσο περισσότερους πόρους χρειαζόμαστε — και οι περισσότεροι δεν έχουν αρκετά
Ζούμε περισσότερο αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά
ζαχα
Σοφία Ζαχαράκη από την Καστοριά: Η μόρφωση είναι δύναμη ελευθερίας και προόδου
Η Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε 5 σχολικές μονάδες- Συμμετείχε στα Δ’ Καραβαγγέλια - Ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των τελικών του πανελλήνιου σχολικού...
Σοφία Ζαχαράκη από την Καστοριά: Η μόρφωση είναι δύναμη ελευθερίας και προόδου