ΟΑΕΔ: Εξυπηρέτηση πολιτών με ψηφιακό ραντεβού
Νέα υπηρεσία «ψηφιακών ραντεβού» για ανέργους και επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive

Με απόφαση των αρμοδίων Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η νέα υπηρεσία «ψηφιακών ραντεβού» μέσω της πλατφόρμας προγραμματισμού και υλοποίησης ραντεβού myOAEDlive που ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Για πρώτη φορά, σε πιλοτική βάση, άνεργοι και επιχειρήσεις θα μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για υπηρεσίες συμβουλευτικής από τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών αντίστοιχα μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης), αποφεύγοντας την προσέλευση σε ένα από τα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση myoaedlive.gov.gr

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Πολίτης και καθημερινότητα → Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών → Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)

Η διαδικασία ορισμού ραντεβού είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική και γίνεται με χρήση κωδικών του TAXISnet. Κατά τη διαδικασία κράτησης, ο αιτών προσθέτει τα στοιχεία του πολίτη που θα συμμετέχει στο ραντεβού, τα οποία θα ταυτοποιούνται κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες καθώς γίνεται απευθείας μέσω συνδέσμου (link) που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του αιτούντα.

Στην περίοδο πρώτης εφαρμογής, οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της νέας πλατφόρμας θα αφορούν αποκλειστικά σε ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες, ενώ υπάρχει σχέδιο σταδιακής ένταξης των κυριότερων υπηρεσιών του Οργανισμού. Στο άμεσο μέλλον θα παρέχεται επίσης η δυνατότητα συνδρομής διερμηνέα στην τηλεδιάσκεψη σε γλώσσες μεγάλης ζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης www.gov.gr με τη χρήση κωδικών TAXISnet, είτε μέσω των e-Υπηρεσιών ΟΑΕΔ www.oaed.gr/e-yperesies με τους κωδικούς TAXISnet ή με τους κωδικούς πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxairi
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Γαλλία. Ο μαθητής φέρεται να μαχαίρωσε την καθηγήτρια τουλάχιστον τρεις φορές
Ασύλληπτο! Μαθητής μαχαίρωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη – Σε κρίσιμη κατάσταση η καθηγήτρια
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εθνικό Απολυτήριο»: Ψυκτικοί από το Περιστέρι και το δόγμα Μητσοτάκη: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»
Όπως τονίστηκε, οι υπό συζήτηση αλλαγές δεν αφορούν τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στο Λύκειο, ούτε τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, ενώ οι...
«Εθνικό Απολυτήριο»: Ψυκτικοί από το Περιστέρι και το δόγμα Μητσοτάκη: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»
σταμ
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες
Ποινή σε φαντάρο που στήριξε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών - Καταγγελία της ΚΝΕ για αυταρχισμό
«Καμία ποινή δεν μπορεί να μας εμποδίσει»: Η απάντηση φαντάρου που τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση επειδή στήριξε τους αγρότες