Lockdown: Προετοιμασία για Χριστούγεννα... στο σπίτι
Όλα «δείχνουν» πως θα γιορτάσουμε εν μέσω (αυστηρών ή πιο ήπιων) περιορισμών - Η αναφορά Χαρδαλιά που «έδειξε»... Χριστουγεννιάτικο lockdown

Όλο και πιο έντονη είναι η αίσθηση πως η «λογική lockdown» ήρθε... για να μείνει μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Τους πολίτες, άλλωστε, επιχείρησε να προετοιμάσει ψυχολογικά και ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της  ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης. Περάσαμε δύσκολα όλους αυτούς τους μήνες. Το Πάσχα το γιορτάσαμε μόνο με τις οικογένειές μας, το ίδιο νομίζω θα συμβεί και τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να περιορίσει τις όποιες προσδοκίες για άρση του lockdown για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Χριστούγεννα στο σπίτι» προανήγγειλε και ο Στ. Πέτσας

Επιφυλακτικός ως προς την άρση περιοριστικών μέτρων, ιδίως για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Δύσκολο να επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ νομών τα Χριστούγεννα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ενώ παρέπεμψε σε επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, σχετικά με το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη κάλεσε τους πολίτες «να  ξεχάσουν όσα ήξεραν για τις γιορτές των Χριστουγέννων».

«Οι γιαγιάδες στο σπίτι τους, οι συγγενείς στο σπίτι τους. Ο καθένας αν είναι 2,3,4 μέλη αυτά θα πρέπει να είναι και στο οικογενειακό τραπέζι. Κανένας άλλος, από δεύτερη οικογένεια ας είναι και αδέρφια, δεν έχει καμία σημασία. Δεν φιλοξενούμε κόσμο», δήλωσε μεταξύ άλλων στο newsit.

Μέτρα για τα Χριστούγεννα σε όλη την Ευρώπη

Με περιοριστικά μέτρα θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, είτε πιο αυστηρά, είτε πιο «χαλαρά».

Επί παραδείγματι, η Ισπανία έθεσε περιορισμό 10 ατόμων ανά νοικοκυριό τις ημέρες των εορτών, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες θα ξεκινήσει αργότερα (από τις 01:30, ενώ αυτές τις ημέρες ξεκινάει στις 23:00).

Στις πόλεις της Αυστρίας δεν θα στηθούν οι γνωστές σε όλον τον κόσμο χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές, ενώ το Βέλγιο υιοθετεί πιο αυστηρά μέτρα. Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά θα μπορούν να έρθουν σε επαφή μόνο με ένα ακόμα πρόσωπο, ενώ όσοι ζουν μόνοι θα μπορούν να συναντηθούν με ακόμα δύο άτομα.

Στη Γερμανία, θα μπορούν να συναντηθούν έως 10 άτομα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να γιορτάσουν μαζί  τα μέλη έως τριών νοικοκυριών

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση...
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ