κώστας τσόκλης
Κώστας Τσόγκλης για πανδημία και κορονοϊό: «Το μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο - Θα έσωζα τον γέροντα»

Ο γνωστός εικαστικός Κώστας Τσόκλης εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, στην εκπομπή της Λένας Αρώνη «Art Week» και προκάλεσε αίσθηση με την τοποθέτησή του σχετικά με την πανδημία

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα 'χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα 'σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Ο Κώστας Τσόκλης μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον Πάμπλο Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί

Θυμίζουμε πωςδεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Τσόκλης προκαλεί με τα λεγόμενά του. Συγκεκριμένα, πολλές αντιδράσεις, είχαν προκαλέσει οι απαράδεκτες δηλώσεις του περί παιδόφιλών και βιαστών.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν» είχε πει το 2010 κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ. Οι δηλώσεις του Κώστα Τσόκλη «δεν καταλαβαίνω γιατί η Αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που τη βίασε και δεν πιάνει αυτή την ίδια που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να το κάνει αυτό» είχαν προκαλέσει γενική κατακραυγή στο Διαδίκτυο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;