vasilis paikos
Ο Βασίλης Πάικος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, ενώ η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος.

Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, στην οποία ήταν αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης.

Ήταν επίσης ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ δίδασκε δημοσιογραφία σε εργαστήριο σπουδών.

Η κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κάνοντας λόγο για έναν επαγγελματία με "δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων" που "κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα".

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.

Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανδρέας Λοβέρδος
Λοβέρδος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα αθωωθούν όλοι - Δεν υπάρχει ζημία για το δημόσιο»
Η παρέμβαση Λοβέρδου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Να πουν οι υπουργοί ποιοι από την αντιπολίτευση ζήτησαν χάρες»
Λοβέρδος για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Θα αθωωθούν όλοι - Δεν υπάρχει ζημία για το δημόσιο»
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλλία
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλλία: Σύγκρουση τρένου με στρατιωτικό όχημα – Ένας νεκρός
Τραγωδία στο Πα-ντε-Καλαί, πώς το τρένο με τους 250 επιβάτες έπεσε πάνω σε στρατιωτική φάλαγγα
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλλία: Σύγκρουση τρένου με στρατιωτικό όχημα – Ένας νεκρός