Παγώνη για εμβόλιο κορονοϊού: Ίδιες αντιδράσεις είχαμε και για το εμβόλιο της γρίπης
O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο του κορονοϊού. Είναι δύσκολες μέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Συνέντευξη στο MEGA σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορονοϊού έδωσε η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ. Στην συνέντευξη της μίλησε για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού καθώς και για την ανάγκη να πειστεί ο κόσμος για την χρησιμότητα και αναγκαιότητα του εμβολίου.

Είναι δύσκολες μέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα

«Είναι δύσκολες μέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» είπε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη και τόνισε πως «ο κόσμος έχει δίκιο που φοβάται να κάνει το εμβόλιο. Τις ίδιες αντιδράσεις είχαμε και για το εμβόλιο της γρίπης. Για αυτό τον λόγο ετοιμάζουμε καμπάνια ενημέρωσης που θα στηρίζεται αποκλειστικά σε επιστημονικά δεδομένα. Με βάση αυτά τα επιστημονικά δεδομένα θα απευθυνθούμε στον κόσμο ώστε να καταλάβει το γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο».

Δήλωσε ακόμα πως τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα για τα συγκεκριμένα εμβόλια δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει να γίνει. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τελειώσει και η τρίτη φάση δοκιμών ώστε το εμβόλιο να πάρει την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων - FDA.

Το εμβόλιο θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αναλόγως του πληθυσμού και άμεσα και μεθοδικά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

«Βεβαίως και θα εμβολιαστώ»

Σε ερώτηση για το αν η ίδια θα εμβολιαστεί απάντησε: «Βεβαίως και θα εμβολιαστώ. Όλοι το υγειονομικό προσωπικό θα κάνει πρώτο το εμβόλιο και πρέπει να το κάνει πρώτο γιατί αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου».

Τέλος η κυρία Παγώνη συμβούλεψε τον κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και διαβεβαίωσε πως καμία επιτροπή δεν πρόκειται να υπογράψει αν υπάρχει έστω και το παραμικρό πρόβλημα με αυτό. «Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα