Κοινωνία 0

Παγώνη για εμβόλιο κορονοϊού: Ίδιες αντιδράσεις είχαμε και για το εμβόλιο της γρίπης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
O κόσμος να έχει εμπιστοσύνη για το εμβόλιο του κορονοϊού. Είναι δύσκολες μέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Συνέντευξη στο MEGA σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο του κορονοϊού έδωσε η κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ. Στην συνέντευξη της μίλησε για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού καθώς και για την ανάγκη να πειστεί ο κόσμος για την χρησιμότητα και αναγκαιότητα του εμβολίου.

Είναι δύσκολες μέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα

«Είναι δύσκολες μέρες, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα» είπε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη και τόνισε πως «ο κόσμος έχει δίκιο που φοβάται να κάνει το εμβόλιο. Τις ίδιες αντιδράσεις είχαμε και για το εμβόλιο της γρίπης. Για αυτό τον λόγο ετοιμάζουμε καμπάνια ενημέρωσης που θα στηρίζεται αποκλειστικά σε επιστημονικά δεδομένα. Με βάση αυτά τα επιστημονικά δεδομένα θα απευθυνθούμε στον κόσμο ώστε να καταλάβει το γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο».

Δήλωσε ακόμα πως τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα για τα συγκεκριμένα εμβόλια δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει να γίνει. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τελειώσει και η τρίτη φάση δοκιμών ώστε το εμβόλιο να πάρει την έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων - FDA.

Το εμβόλιο θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αναλόγως του πληθυσμού και άμεσα και μεθοδικά θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

«Βεβαίως και θα εμβολιαστώ»

Σε ερώτηση για το αν η ίδια θα εμβολιαστεί απάντησε: «Βεβαίως και θα εμβολιαστώ. Όλοι το υγειονομικό προσωπικό θα κάνει πρώτο το εμβόλιο και πρέπει να το κάνει πρώτο γιατί αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου».

Τέλος η κυρία Παγώνη συμβούλεψε τον κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και διαβεβαίωσε πως καμία επιτροπή δεν πρόκειται να υπογράψει αν υπάρχει έστω και το παραμικρό πρόβλημα με αυτό. «Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία