Εμβόλιο για τον κορονοϊό: Η Pfizer κατέθεσε το αίτημα αδειοδότησης
"Σεισμό" σε όλο τον κόσμο προκαλεί το αίτημα που κατέθεσε η Pfizer μαζί με την BioNTech για επείγουσα αδειοδότηση για το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό!

Η Pfizer και μαζί με την BioNTech υπέβαλλαν το επίσημο αίτημα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για να αδειοδοτηθεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει 95%, ποσοστό επιτυχίας.

Την είδηση πως κατατέθηκε και επίσημα το αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου του κορονοϊού από την Pfizer μεταδίδουν οι Financial Times και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έγκρισή του και την κυκλοφορία του. Χαμόγελα και ελπίδες σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα στο άκουσμα της είδησης. Θυμίζουμε πως μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε και το πλάνο εμβολιασμόυ και οι ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα

«Η αίτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί σημαντικό βήμα στην επιδίωξή μας για την ανεύρεση εμβολίου κατά της Covid-19  και έχουμε πλέον πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου μας, γεγονός που μας γεμίζει εμπιστοσύνη για τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων κρατούν την ανάσα τους, καθώς όπως είναι γνωστό οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει επισήμως πως το εμβόλιό τους έχει ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 95%.

Όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ξεκινήσει μια ταχεία ρυθμιστική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει τους πρώτους εμβολιασμούς -τουλάχιστον στις ΗΠΑ- μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το εμβόλιο βρίσκεται σε διαδικασία διαρκούς αξιολόγησης εδώ και εβδομάδες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Οι εταιρείες θα είναι έτοιμες να διανείμουν το εμβόλιο τις πρώτες ώρες μετά την αδειοδότηση», αναφέρει ο Αλμπερτ Μπουρλά σε ανακοίνωσή του. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατσαρίδα
Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις κατσαρίδες
Οι κατσαρίδες αποτελούν ένα από τα πιο ανθεκτικά και ανεπιθύμητα έντομα μέσα στο σπίτι, με ιδιαίτερη προτίμηση σε σκοτεινά και υγρά σημεία. Ένα από...
Φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις κατσαρίδες
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες εξετάσεις: Ποιοι μαθητές θα πάρουν 1.000 ευρώ και πότε
Ποιοι θα λάβουν το ποσό των 1000 ευρώ που καθιερώνεται ως μόνιμη υποτροφία για παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες εξετάσεις: Ποιοι μαθητές θα πάρουν 1.000 ευρώ και πότε