σεισμός Σάμος
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 271 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, καταγράφηκε στις 07:31 από τους σεισμογράφους.

Στις 03:40 είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σε απόσταση 31 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου, ή 245 χιλιομέτρων ανατολικά της Αθήνας.

Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο έπληξε στις 13:51 χθες Παρασκευή τη Σάμο, τη Χίο και περιοχές στα παράλια της Τουρκίας.

Στη Σάμο, δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε, ενώ αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Στην Τουρκία, ο πιο πρόσφατος απολογισμός της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD), νωρίτερα σήμερα το πρωί, έκανε λόγο για 24 νεκρούς, πάνω από 800 τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή της Σμύρνης (Ιζμίρ).

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Μπαϊράκλι, όπου υπάρχουν παγιδευμένοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
Υπ. Παιδείας: Παρατείνεται έως τις 27 Μαρτίου η προθεσμία εγγραφής σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία
Οι Διευθυντές/ντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες της περιοχής
Υπ. Παιδείας: Παρατείνεται έως τις 27 Μαρτίου η προθεσμία εγγραφής σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία
Νηπιαγωγείο
«Η πραγματικότητα του Νηπιαγωγείου στο προσκήνιο – Διεκδικούμε το αυτονόητο» (Βίντεο)
Οπτικοακουστική δράση αναδεικνύει τα αιτήματα και την καθημερινότητα των νηπιαγωγών
«Η πραγματικότητα του Νηπιαγωγείου στο προσκήνιο – Διεκδικούμε το αυτονόητο» (Βίντεο)
αφισα
Γιορτή λογοτεχνίας και δημιουργίας για μαθητές σε Κορυδαλλό και Αγία Βαρβάρα την Κυριακή (29/03)
Εκδήλωση με θεατρική παράσταση και μαθητικά έργα τέχνης αναδεικνύει τη δύναμη του βιβλίου και της συλλογικότητας
Γιορτή λογοτεχνίας και δημιουργίας για μαθητές σε Κορυδαλλό και Αγία Βαρβάρα την Κυριακή (29/03)