Warning message

Unable to retrieve https://www.instagram.com/p/CG2S8HPh2ig/ at this time, please check again later.
Αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη
Fake news από μερίδα του τύπου - Οι νεαροί φορούσαν μάσκες, ωστόσο δέχθηκαν βίαιη συμπεριφορά από αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων φορούσε τη μάσκα... στο πηγούνι

Σε μια τεκμηριωμένη καταγγελία, που συνοδεύεται με video, προχωρά η ομάδα skateboarders strollercrew στο Instagram.

Οι νεαροί καταγγέλλουν πως δέχθηκαν αυθαίρετη, βίαιη μεταχείριση από αστυνομικούς στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από κλήση της αστυνομίας για καταγγελία περί φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Οι νεαροί φορούσαν μάσκες και επέδειξαν τις ταυτότητές τους. Ωστόσο, ένας αστυνομικός αντέδρασε στα λεγόμενα ενός νεαρού, με αποτέλεσμα να αρχίσει να τον τραβάει με βίαιο τρόπο, λέγοντας πως δεν δέχεται υποδείξεις για τη δουλειά του.

Μάλιστα, δύο νεαροί οδηγήθηκαν στο τμήμα με την κατηγορία της εξύβρισης κατά των αρχών, ενώ «τη σκυτάλη» πήρε μερίδα των μέσων ενημέρωσης, που έκανε λόγο «για νεαρούς που αθλούνται χωρίς μάσκα». Τραγική ειρωνεία, πως ο αστυνομικός που φαίνεται να ασκεί βία στον νεαρό έχει τη μάσκα κατεβασμένη ...στο πηγούνι.

https://www.instagram.com/p/CG2S8HPh2ig/

Αναλυτικά η καταγγελία της ομάδας:

«FAKE NEWS!!! Χτες 26/10/20 «Σκέιτερς χωρίς μάσκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία»,σύμφωνα με τα νέα μέτρα και την υποχρεωτική χρήση μασκας σε εξωτερικους χώρους στην Θεσσαλονίκη αναφέρεται ότι εξαιρούνται οι περίπτωσης ατομικής άθλησης, παρόλα αυτά εμες ως αθλητές του skateboarding για τους ευνόητους λόγους τηρούσαμε τα μέτρα και φορούσαμε μάσκα.

Κυκλοφορούν διάφορα ψευδή άρθρα στο διαδίκτυο με τον παραπάνω τίτλο. Όπως βλέπουμε δεν έγινε τίποτα από όσα αναφέρουν οι ειδήσεις, η αστυνομία έφτασε στον χώρο όπου βρισκόμασταν κάνοντας σκέϊτ Πλατεία Αριστοτελους Θεσσαλονίκη “αφου δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι ασκήσεις του αθλήματος μας”. Ζήτησαν λοιπόν εξακρίβωση στοιχείων διότι έγινε καταγγελία για φθορά δημόσιας περιουσίας. Η εξακρίβωση έγινε επιτυχώς και ήμασταν έτοιμοι να αποχωρήσουμε από τον χώρο, ένα από τα παιδιά είπε στον αστυνομικό ότι αντί να ενοχοποιούν εμάς που αθλούμαστε υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Ο αστυνομικός νευριασμένος απάντησε στον νεαρό πως δεν δέχεται υποδείξεις για την δουλειά του και άρχισε να τον τραβάει με βίαιο τρόπο αυτών και όποιον από εμας βρισκόταν εκεί κοντά έτσι οδηγηθήκαμε στο τμήμα (δύο από εμάς) μέσα στο περιπολικό και οι υπόλοιποι περικυκλωμένοι από μηχανές. Τα παιδιά οδηγήθηκαν στο κρατητήριο με την ενοχοποίηση ότι έγινε έξιβρύση κατά των αρχών.

Ευχαριστούμε όλα τα media που δίχως να έχουν την παραμικρή πληροφορία για το συνέβη δημιούργησαν μια τεράστια “φούσκα” ψευδών ειδήσεων. Το συμβάν δεν είχε να κάνει με την μη τήρηση των μέτρων του Covid αλλά καθαρά με την έχθρα που επικρατεί απέναντι σε αυτό το άθλημα. Τελος ευχαριστούμε τον αστυνομικό που μας έδειξε το πως γίνεται σωστή χρήση της μάσκας».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα