πλειστηριασμός
Ο Δήμος Ηλιούπολης προχωράει σε μια πολύ σημαντική κίνηση για τους δημότες του συγκροτώντας εθελοντική «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ» για την στήριξη συνδημοτών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Στην χώρα μας είδαμε το φαινόμενο των πλειστηριασμών να φουντώνει κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους και άλλους να ζουν κάτω από άμεσο κίνδυνο.

Η φτωχοποίηση που προκάλεσαν τα μνημόνια  σε  μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού έκανε αδύνατη την τακτοποίηση των οφειλών προς τις τράπεζες.. Για πολλούς συνανθρώπους μας η πρώτη κατοικία αποτελεί την μοναδική τους περιουσία και την μόνη τους ελπίδα στο αύριο.

Το καθεστώς της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που υποχρέωνε τους οφειλέτες να καταβάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό, με σκοπό να σώσουν την πρώτη τους κατοικία, έχει γίνει πιο αυστηρό. Τα κριτήρια για την επιδότηση του δανείου ή την επιχορήγηση επιδομάτων στέγασης, που αφορούν τα “ευάλωτα” νοικοκυριά, έγιναν πιο απαιτητικά, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να διαφυλάξουν το σπίτι τους από τα χρέη στην τράπεζα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ξεκίνησε τη δράση της Εθελοντικής Ομάδας Νομικής Υποστήριξης για όσους κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς, έχοντας ως  γνώμονα την διασφάλιση της πρώτης κατοικίας των συνδημοτών του.

Όσοι κατοικούν στον Δήμο Ηλιούπολης και ενδιαφέρονται να ζητήσουν βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν εδώ.
 

δήμος ηλιούπολης
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

Εμβολιαστικό κέντρο
Ποιοι πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού: Ο καθηγητής Μανωλόπουλος εξηγεί στο ethnos.gr

Το γεγονός ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του

Ποιοι πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού: Ο καθηγητής Μανωλόπουλος εξηγεί στο ethnos.gr