Παρέλαση
Παρέλαση εν μέσω επιδημίας: Εικόνες που δημιουργούν προβληματισμό για την τήρηση των μέτρων αλλά και την ταυτότητα των «ένστολων πολιτών»

Έντονο προβληματισμό δημιουργούν εικόνες από τα Γιαννιτσά, καθώς μαθητές, μέλη συλλόγων και πολίτες με στρατιωτική παραλλαγή παρήλασαν στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την επέτειο για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την απαγόρευση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο οι αρχές δεν φαίνεται πως παρεμπόδισαν την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται απορίες για την ταυτότητα των συλλόγων και των ένστολων πολιτών που πραγματοποίησαν την παρέλαση, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις δεσμεύονται από τις εν λόγω απαγορεύσεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, άτομα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία έκαναν λόγο για «αυθόρμητη κίνηση», ενώ δεν υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας κάνει λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό».

Στην παρέλαση, εκτός από μαθητές και πολίτες με στρατιωτικές στολές ή παραδοσιακές φορεσιές, συμμετείχαν και ιδιωτικά οχήματα, ενώ ακούστηκαν εμβατήρια από μεγάφωνα.

Σε αφίσα που αναρτήθηκε, μαζί με τον Θ. Κολοκοτρώνη, καπετάνιους του '21 και ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα, διακρίνεται και η φωτογραφία του Κ. Κατσίφα σε πανό με τη λεζάντα «δεν ξεχνώ τους ήρωες».

Πανό

Πηγή πληροφοριών: logospellas

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλοπή
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
Με μια απλή συσκευή παρεμβολής, οι κλέφτες μπλοκάρουν το κλείδωμα και εκμεταλλεύονται την απροσεξία των οδηγών
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
λαδι
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
Από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ – Πώς η ενεργειακή κρίση πυροδοτεί αγορές πανικού και νέα κύματα ακρίβειας
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
δημοσκόπηση, εκλογές
Δημοσκόπηση Prorata: «Καράβι σε λάθος πορεία» – Έντονη δυσαρέσκεια και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς
Το 69% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση – Απογοήτευση, ανασφάλεια και πολιτικό κενό εκπροσώπησης
Δημοσκόπηση Prorata: «Καράβι σε λάθος πορεία» – Έντονη δυσαρέσκεια και κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς