Ζακ Κωστόπουλος
Ο κοσμηματοπώλης, ένας μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που συνέβη το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018

Οι συνθήκες του αποτρόπαιου θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου έρχονται στο προσκήνιο καθώς σήμερα έχει προσδιοριστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των έξι κατηγορουμένων , δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών , για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Τόσο οι δύο πολίτες, ο κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο είναι κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη .

Ο θάνατος του 33χρονου είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη λόγω της σκληρότητας των χτυπημάτων που δέχθηκε ο ακτιβιστής από τους κατηγορούμενους. Το υλικό που καταγράφηκε και μεταδόθηκε στα ΜΜΕ με τον 33χρονο να δέχεται σφοδρά χτυπήματα από τους δύο πρώτους κατηγορούμενους και τελικά να ξεψυχά ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες είχε προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε από την Πολιτική Αγωγή της υπόθεσης "θάνατος σε δημόσια θέα".

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο 33χρονος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι "εισήλθε για άγνωστη αιτία" στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Ο Κωστόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία , ήταν σε υπερδιέγερση και όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να εξέλθει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στην συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος και σε "αδυναμία συγκέντρωσης των δυνάμεων του και εμφάνιζε δυσχέρειες στην αναπνοή.. .έδρασαν με υπερβάλλοντα ζήλο" και με άσκηση έντονης βίας τον ακινητοποίησαν.

Το βούλευμα αναφέρει πως οι δύο καταστηματάρχες αν και λόγω της ηλικίας τους και της στοιχειώδους κοινωνικής εμπειρίας που είχαν θα μπορούσαν να προβλέψουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα των χτυπημάτων εν τούτοις "από έλλειψη της προσήκουσας προσοχής ...έδρασαν απερίσκεπτα μη προβλέποντας το επελθόν αποτέλεσμα".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιo είναι φυσικό αντιοξειδωτικό που καθυστερεί το γκριζάρισμα των μαλλιών

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απεργία
«Ιερά Συμμαχία» εκπαιδευτικών, αγροτών και εργαζομένων: Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία
«Η νίκη των αγροτών θα είναι νίκη όλου του λαού» – Ποιοι υπογράφουν το κάλεσμα για 24ωρη απεργία το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου
«Ιερά Συμμαχία» εκπαιδευτικών, αγροτών και εργαζομένων: Κάλεσμα σε 24ωρη απεργία
Ανεστίδης
Κόλαφος ο Ανεστίδης: Αποχωρεί από τη ΝΔ – «Τελευταία φορά που φοράω μπλε» (vid)
Το βαρύ "κατηγορώ" του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία Mercosur – «Θα τρίξουν τα θεμέλια του Μαξίμου»
Κόλαφος ο Ανεστίδης: Αποχωρεί από τη ΝΔ – «Τελευταία φορά που φοράω μπλε» (vid)
Γιάννης Βογιατζής
Γιάννης Βογιατζής: «Δεν έχω πίεση, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν έχω ένοχη συνείδηση»
«Τη δουλειά δεν την παίρνω σαν δουλειά, αλλά σαν χαρά. Αν δεν αισθάνεσαι έτσι, πρέπει να φεύγεις και να μην κοιτάς πίσω σου»
Γιάννης Βογιατζής: «Δεν έχω πίεση, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν έχω ένοχη συνείδηση»