astynomikos stavros
Έξω από τη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στέκεται φρουρός ένας αστυνομικός των ΜΑΤ με... ναζιστικό σύμβολο

Τις τελευταίες 15 ημέρες η αστυνομική φύλαξη του Εφετείου, όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή, έχει ενταθεί. Αντί για τους λίγες δεκάδες αστυνομικούς που εναλλάσσονταν στον χώρο και με τα χρόνια είχαν αρχίσει να γνωρίζουν τους συντελεστές της δίκης και να τους χαιρετούν με το όνομά και το επώνυμό τους, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Λουκάρεως έχει εγκατασταθεί μια κλούβα των ΜΑΤ και κάποιες διμοιρίες.

Η στάση αυτών των διμοιριών δεν μοιάζει να έχει επηρεαστεί από την απόφαση του δικαστηρίου ή το όψιμο αντιφασιστικό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση -προβάλλοντας τον εαυτό της ως πρωτεργάτη. Αντίθετα έχουν τη συνήθη επιθετικότητα των ΜΑΤ προς τους αντιφασίστες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από το Εφετείο, με αποκορύφωμα βέβαια την απρόκλητη και εντελώς δυσανάλογη επίθεση στους διαδηλωτές της 7ης Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ με επιθετικές διαθέσεις προς τους αντιφασίστες ξεχωρίζει και ο άνδρας της φωτογραφίας. Καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας, φροντίζει να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

astynomikos stavros

Το σύμβολο είναι απαγορευμένο πλέον στη Γερμανία, όπως όλα τα σύμβολα του ναζισμού, όχι όμως -όπως φαίνεται- και στην Ελληνική Αστυνομία. Αλήθεια, έχει γνώση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ποιοι ακριβώς «φυλάνε» το Εφετείο όπου δικάζεται η Χρυσή Αυγή και τι σύμβολα φέρουν επάνω τους;

Πηγή: avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

souvlatzidiko
Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη συμβουλεύει…: «Αλμυρό» το αρνί, πάρτε σουβλάκια
Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη δίνει τη λύση κατά της ακρίβειας - «Αλμυρό το αρνί, αγοράστε σουβλάκια»
Viral κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη συμβουλεύει…: «Αλμυρό» το αρνί, πάρτε σουβλάκια