Το σωματείο εκπαιδευτικών & καλλιτεχνών για τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων
Η κακοποίηση των ζώων αποτελεί μια μη κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, η οποία συνδέεται άμεσα και με την κακοποίηση των ανθρώπων

Το σωματείο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών : “Δίκτυο Τέχνης και Δράσης: οι άνθρωποι με τα μπαλόνια” και τα μέλη της φιλοζωικής του δράσης: «Ομάδα Δράσης Μαθητών για την Προστασία των Ζώων» εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή κακοποίησης ζώων και καλούν κάθε ευσυνείδητο πολίτη να σέβεται τα δικαιώματα των ζώων και σε περίπτωση που έχει υποπέσει στην αντίληψη του οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης,  να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αρχές. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα, είναι έμβια όντα που έχουν συναισθήματα και βασικά δικαιώματα όπως και οι άνθρωποι. Η προστασία των ζώων εντάσσεται στη νομοθεσία και οι παραβάτες τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα, ακόμα και με φυλάκιση.

Στην χώρα μας αρκετά συχνά  ακούμε στις ειδήσεις περιστατικά κακοποίησης όπως βασανισμό, ακρωτηριασμό, παστούρωμα, πυροβολισμό και ζώα να ζουν σε άσχημες συνθήκες. Δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν καθημερινά και είναι ακραία σε βαναυσότητα. Η κακοποίηση των ζώων αποτελεί μια μη κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, η οποία συνδέεται άμεσα και με την κακοποίηση των ανθρώπων. Οι άνθρωποι που επανειλημμένα κακοποιούν τα ζώα είναι επικίνδυνοι για τη κοινωνία στο σύνολο της γενικά.

Δυστυχώς είναι πλέον γνωστό πως για την χώρα μας και τους Έλληνες έχει δημιουργηθεί ένα πολύ αρνητικό στερεότυπο στο εξωτερικό, όπου μας παρουσιάζει καθολικά ως ένα έθνος κακοποιητικό, βίαιο, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για τα πλάσματα της φύσης και ιδιαίτερα για τα ζώα συντροφιάς. Τρέφουμε μεγάλη ανησυχία ότι αυτό το στερεότυπο μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό, ο οποίος είναι ο βασικός τρόπος βιοπορισμού για πολλούς συμπολίτες μας στην Περιφέρεια. Ήδη έχουν καταγραφεί σχετικές κινήσεις φιλόζωων πολιτών από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπου προτρέπουν τους συμπολίτες τους να μην επισκέπτονται  ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως τα Χανιά, εξαιτίας της βαναυσότητας που έχει σημειωθεί απέναντι στα ζώα.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς αφενός να αυστηροποιήσουν τις ποινές και αφετέρου να ανταποκρίνονται στις καταγγελίες των πολιτών και να τηρούν τους νόμους συλλαμβάνοντας και καταδικάζοντας τους δράστες. Οι παραδειγματικές τιμωρίες αρχικά θα λειτουργήσουν ανασταλτικά και φυσικά η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Η ενημέρωση τόσο των αρμόδιων φορέων όσο και των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τα μέτρα για τη φροντίδα και την προστασία τους είναι αναγκαία, όπως αναγκαία είναι και η φιλοζωική παιδεία. Με την πρόσφατη ένταξη πολλών φιλοζωικών εκπαιδευτικών υλικών στα σχολεία προσδοκούμε η νέα γενιά να ευαισθητοποιηθεί και να δράσει κατά της κακοποίησης όλων των ζώων που σε μερικές περιοχές της χώρας αποτελεί παράδοση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκπαιδευτικές δράσεις που έχουμε να προτείνουμε και οι οποίες γίνονται με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://drasimathitwn.blogspot.com/ 

Για τη συντονιστική επιτροπή των

Φιλοζωικών Δράσεων του Δικτύου Τέχνης και Δράσης

Δρ. Χριστίνα Νομικού

Ελένη Καραγιάννη

Ειρήνη Παγίδα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»