golearn-engl_970-250
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Η ανακοίνωση, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, της απονομής του Βραβείου ΝΟΜΠΕΛ Ειρήνης για το 2020 στο «Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων» του ΟΗΕ, (United Nations World Food Program) επειδή το βιώνουμε θα το πω εμφαντικά, «πέρασε σχεδόν απαρατήρητη…»

     Αυτή είναι η Είδηση που αναδεικνύει περίτρανα την Ανθρωπιά…

     Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ελβετικής UBS, που φιλοξενήθηκε στην Guardian και το CNN την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ότι στη διάρκεια της πανδημίας και ενώ αμέτρητα εκατομμύρια συνανθρώπων μας σε όλο τον Πλανήτη έχαναν τις δουλειές τους, ή πάλευαν να τα βγάλουν πέρα με τα διάφορα Κυβερνητικά σχήματα αρωγής ή βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με την πείνα, οι 2,189 δισεκατομμυριούχοι της Γης αύξησαν τον αμύθητο πλούτο τους κατά 27,5% αγγίζοντας το αστρονομικό ποσό των 10,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

(https://edition.cnn.com/2020/10/07/business/billionaires-ubs-report/index.html)

(https://www.theguardian.com/business/2020/oct/07/covid-19-crisis-boosts-the-fortunes-of-worlds-billionaires)

     Αυτή είναι η είδηση που ξεγυμνώνει Διεθνώς την Απληστία…

     Και όμως, στα τοπικά, Εθνικά και Διεθνή Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού) η απονομή του 2020 θα έπρεπε να είναι συνεχώς πρωτοσέλιδη είδηση σε εφημερίδες και να επαναλαμβάνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στα ράδιο-τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων από άκρο σε άκρο της Υφηλίου.

     Υπερβάλω;

     Ειλικρινά δεν το νομίζω και εξηγώ:

     To “Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων» του ΟΗΕ φροντίζει να φτάσει στο στόμα κάθε αγοριού και κοριτσιού, κάθε άνδρα και γυναίκας λίγο φαγητό ώστε να μην πεθάνουν από απόλυτη ΠΕΙΝΑ...

     Το 2019 το «Π.Π.Τ» παρείχε τροφή σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες που βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με την απόλυτη έλλειψη τροφής σε 88 χώρες…

     Τα καταφέρνει; Δυστυχώς ΟΧΙ όσο χρειάζεται και όσο θα ήθελε καθώς οι ανάγκες είναι δραματικά μεγαλύτερες από τις οικονομικές δυνατότητες, από τον προϋπολογισμό του Π.Ο.Τ. (WFO - World Food Organization). 

     Στο σχετικό Δελτίο Τύπου ανακοίνωσης της απονομής το Νόμπελ Ειρήνης 202 στο «Π.Π.Τ.» η Επιτροπή επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:   

     «Η πανδημία covid-19 συνέβαλε σε μια έντονη αύξηση του αριθμού των θυμάτων πείνας στον κόσμο….  Ο κόσμος κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μια κρίση πείνας αδιανόητων διαστάσεων εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα και άλλοι οργανισμοί επισιτιστικής βοήθειας δεν λάβουν την οικονομική υποστήριξη που έχουν ζητήσει…»  (https://www.nobelprize.org/prizes/peace/2020/press-release/)

    Να θυμηθούμε ότι τα Βραβεία Νόμπελ ήταν η ιδέα και δημιούργημα το 1895 του μεγάλου Σουηδού Χημικού, Μηχανικού και Βιομηχάνου Alfred Nobel. Τα βραβεία Νόμπελ ήταν και παραμένουν 5, αφορούν εξαιρετικές σε παγκόσμιο επίπεδο επιδόσεις στην Χημεία, την Λογοτεχνία, την Ειρήνη, την Φυσική και την Φυσιολογία-Ιατρική.

     Τα πρώτα βραβεία Νόμπελ απονεμήθηκαν το 1901 και έκτοτε, σε συνεχή σειρά 119 χρόνων, έχουν απονεμηθεί συνολικά σε 950 άτομα και οργανισμούς.

     Η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας εισήγαγε την απονομή Βραβείου στις Οικονομικές Επιστήμες εις μνήμη του Αλφρεντ Νόμπελ το 1968 και η πρώτη απονομή έγινε το 1969. Εδώ χρειάζεται να διευκρινισθεί ότι το συγκεκριμένο Βραβείο, καθώς δεν ήταν μέσα στα 5 που καθόρισε ο δημιουργός των Νόμπελ, δεν συνιστά Βραβείο Νόμπελ θεωρείται, όμως, εξίσου σημαντικό.

     Τα Βραβεία Νόμπελ Χημείας, Λογοτεχνίας, Φυσικής και Φυσιολογίας-Ιατρικής απονέμονται στη πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη, ενώ το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο.

     Σε κάθε Νομπελίστα απονέμονται ένα χρυσό μετάλλιο, ένα δίπλωμα και χρηματικό ποσό που ποικίλλει εξαιτίας της ισοτιμίας του Εθνικού νομίσματος της Σουηδίας σε σχέση με το ευρώ και φέτος υπολογίζεται στα 850,000 ευρώ.

    Το βραβείο μπορεί να μοιρασθούν μέχρι 3 άτομα…

    ΔΕΝ τολμώ να προσάψω οποιαδήποτε «σκοπιμότητα» έστω ηθική, λογική και πολιτικά ορθή για τους αποδέκτες του Νόμπελ Ειρήνης 2020….

    Δηλώνοντας τη χαρά του για την απονομή του Βραβείου στον Διεθνή Οργανισμό στον οποίο κατέχει την θέση του Γενικού Διευθυντή ο David Beasley δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που απειλούνται με πείνα διπλασιάσθηκε εξαιτίας της πανδημίας covid-19 από τα 135 στα 270 εκατομμύρια.

    Η πείνα μπορεί να καταπολεμηθεί και τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει αυτό υπάρχουν, οι 2,189 δισεκατομμυριούχοι τα έχουν, ο Οργανισμός χρειάζεται άμεσα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και ο κ Beasly ελπίζει στη γενναιοδωρία των πάμπλουτων.

(https://www.cbsnews.com/news/un-world-food-program-director-billionaires-to-step-up-nobel-peace-prize-award/)

    Προσωπικά επιφυλάσσομαι για τη γενναιοδωρία των δισεκατομμυριούχων από τη Καπιταλιστική Νέα Υόρκη μέχρι το Κομμουνιστικό Πεκίνο…

     Διατηρώ το δικαίωμα να αναδείξω με έμφαση το γεγονός ότι το 2020 θα μείνει στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ένας χρόνος «χωρίς προηγούμενο» για την άσκηση Διεθνούς ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑΣ των ΜΜΕ, για τον αριθμό θυμάτων αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την παγκόσμια οικονομική ύφεση, για τις απίστευτες ψυχικές επιβαρύνσεις και τελικά την πείνα που γοργά έρχεται…

     Ανθρωπιά – Απληστία: Σοκαριστικά αντικρουόμενες ειδήσεις…

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

simopoulos dionisis
Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο καθηγητής Διονύσης Σιμόπουλος. Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου έδινε μάχη με...
Πέθανε ο σπουδαίος αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος
Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας
Τραγική κατάληξη είχαν οι καλοκαιρινές διακοπές για μία γυναίκα περίπου 50 ετών, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις
Στην τελική ευθεία το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις.
ΑΑΔΕ: Αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ στις συνεπείς φορολογούμενες επιχειρήσεις