Εικόνες ντροπής στα Καμένα Βούρλα: Κάτοικοι άφησαν νηστικά τα προσφυγόπουλα για να τα διώξουν
Κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα εμποδίζουν την εγκατάσταση 100 προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ έφτασαν στο σημείο να μη δίνουν φαγητό στα παιδιά, όπως καταγγέλλει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

«Πράγματι, δεν ενημερώθηκαν, λαμβάνω γι αυτό την ευθύνη» είπε ο υπουργός στο Open TV κι εξαπέλυσε επίθεση κατά των κατοίκων για τη στάση που τήρησαν κατηγορώντας τους για έλλειψη ανθρωπισμού. «Εμπόδισαν ακόμη και το φαγητό στα παιδιά» είπε και πρόσθεσε: «Λέμε “όχι” σε συμπεριφορές Καμένων Βούρλων. Ο Δήμαρχος δεν ελέγχει τον κόσμο. Εκφράζω τη λύπη μου για τα ακραία φαινόμενα στα Καμένα Βούρλα».

Τα επεισόδια της νύχτας

Αγριεύει η κατάσταση στα Καμένα Βούρλα, μετά και τα βραδινά επεισόδια έξω από το ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει 39 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τρίτες χώρες, σύμφωνα με το lamiareport.gr. Γύρω στις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης, κάποιοι από τους ανήλικους φέρεται να αντέδρασαν γιατί δεν μπορούσαν να βγουν έξω από το ξενοδοχείο και πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους κατοίκους που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο τους.

Προκλήθηκε ένταση, ενώ αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο δεν επέτρεψε να επεκταθεί το επεισόδιο.

Περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσυμφόρησης της νησιωτικής Ελλάδας, με τον δήμαρχο να καταγγέλλει πως δεν είχε προηγηθεί καμία ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο. 

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία εντός της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η φημολογούμενη έλευση και εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Καμένων Βούρλων και ειδικότερα μέσα στον αστικό ιστό, σε ανενεργές ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης των Καμένων Βούρλων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρει σφοδρά αντίθετους» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα «σχέδιά» τους για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Την Πέμπτη, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα