koronoios prostima
Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις σε καταστήματα και πολίτες που δεν φορούν μάσκα

Σε εννέα ανήλθαν οι παραβάσεις καταστημάτων και σε 245 για μη χρήση μάσκας σε 37.778 ελέγχους που πραγματοποίησε η αστυνομία, χθες Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

- Έξι για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 660 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.

- Τρεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 116 σχετικές παραβάσεις.

- Δύο για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 186 σχετικές παραβάσεις.

- Διακόσιες σαράντα πέντε για μη χρήση μάσκας - μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: Σαράντα τρία στη Θεσσαλονίκη, 42 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στην Αττική, 41 στη Στερεά Ελλάδα, 18 στην Άπειρο, 12 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 9 στην Πελοπόννησο, 8 στη Θεσσαλία, 8 στη Δυτική Ελλάδα, 7 στην Κρήτη, 6 στο Βόρειο Αιγαίο, 6 στα Ιόνια Νησιά και 3 στο Νότιο Αιγαίο. Από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 16.005 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 15.991 πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
ΑΔΕΔΥ: Οχι στην επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο από τον Υπ. Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη
Πιερρακάκης: Όχι στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
ΑΔΕΔΥ: Οχι στην επαναφορά 13ου-14ου μισθού στο δημόσιο από τον Υπ. Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη
βουτσινα
Η Κατερίνα Βουτσινά κατήγγειλε μετά την Μαρία Καρυστιανού ότι δέχθηκε απειλές
Με ανάρτησή της, της απάντησε χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη» και επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί απειλές σε δύο διαφορετικές...
Η Κατερίνα Βουτσινά κατήγγειλε μετά την Μαρία Καρυστιανού ότι δέχθηκε απειλές
ΟΙΕΛΕ
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα
«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς η προάσπιση του αγαθού της Παιδείας και η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών»
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα