Δημόπουλος: Παιδιά και ενήλικες πρέπει να παραμένουν στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό
Οδηγίες όταν υπάρχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό έδωσε ο πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος

Παιδιά και ενήλικες πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για να αποφευχθεί η διασπορά των ιών, δήλωσε στο Mega. 

Από την πλευρά της, η παιδίατρος Λένια Αντωνιάδου τόνισε ότι φέτος τα παιδιά στα πρώτα συμπτώματα - λίγο συνάχι ή βήχα- θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και οι γονείς να είναι σε επικοινωνία με τον παιδίατρο. 

Σχετικά με το φαινόμενο γονείς να ζητούν βεβαιώσεις για να μην φορούν τα παιδιά τους μάσκα, τόνισε ότι σε μία περίπτωση γονείς της ζήτησαν τέτοια βεβαίωση, ενώ αρκετά περιστατικά έχουν αντιμετωπίσει και συνάδελφοί της.

Ο Θάνος Δημόπουλος αναφέρθηκε στις δοκιμές των εμβολίων κατά του κορονοϊού, πότε μπορεί να είναι διαθέσιμα, αλλά και για την πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ.

O κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στο δεύτερο περιστατικό εγκάρσιας μυελίτιδας το οποίο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες παρουσιάστηκε στις δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca. ΄

Όπως σημείωσε, την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε η παρενέργεια, οι δοικιμές σταμάτησαν κάτι που δεν είναι κακό, αφού αποδεικνύει τη σοβαρότητα της μελέτης. «Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και τώρα είναι πολύ πιθανό να εκκινήσει εκ νέου η μελέτη και από εκεί και πέρα θα φανεί αν θα εμφανιστεί και άλλες φορές η ίδια ανεπιθύμητη παρενέργεια» είπε.

Εφόσον όλα πάνε καλά, υπάρχει ελπιδα να αρχίσει η παραγωγή και διανομή μέρους των απαραίτητων ποσοτήτων των εμβολίων κατά το τέλος του χρόνου με αρχές του 2021, τμηματικά.

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στη μελέτη για εμβόλιο στις ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη και πιθανότατα να έχουμε αποτελέσματα σε μερικές εβδομάδες.

«Προς το τέλος του 2020 θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα από 3-4 μελέτες που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια» σημείωσε.

Επιφυλάξεις διατήρησε ως προς το ρωσικό εμβόλιο τονίζοντας ότι ο χρόνος που απαιτείται για αυτού του είδους τις μελέτες «δεν μπορεί να συμπιεστεί παραπάνω από ένα βαθμό έτσι ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ασφάλεια». 

Ερωτηθείς αν το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στον κορονοϊό, απάντησε αρνητικά. Παρόλα αυτά, ενδείκνυται, σε όσες περιπτώσεις χρειάζεται, να γίνονται τόσο το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου όσο και το αντιγριπικό.

Το αντιγριπικό μάλιστα θα πρέπει να γίνει φέτος σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Μειώνοντας τα περιστατικά γρίπης θα μειώσουμε παράλληλα και την πίεση που υφίσταται κάθε χρόνο το σύστημα υγείας με ασθενείς με βαριά πνευμονία από τον ιό της γρίπης.

Σημείωσε επίσης ότι πίεση δέχονται οι ΜΕΘ για την αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη διάθεση περισσότερων κλινων ΜΕΘ για τον covid. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα