Γρεβενά: Έβαλαν χρώμα και φαντασία στις διαβάσεις πεζών
Μικροί και μεγάλοι έπιασαν πινέλα και μπογιές και ζωγράφισαν τις διαβάσεις πεζών που βρίσκονται έξω από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης των Γρεβενών.

Η εικαστική παρέμβαση «Χρωματίζουμε διαβάσεις» έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Γρεβενών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

   Οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων των Γρεβενών πρόσθεσαν ευφάνταστα σχήματα και έβαλαν χρώμα στις διαβάσεις που διασχίζουν καθημερινά για να φτάσουν στις σχολικές τους μονάδες. Το αποτέλεσμα της δράσης ενθουσίασε όχι μόνο τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αλλά και τον δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, ο οποίος δήλωσε ότι η εικαστική παρέμβαση που έγινε σε διαβάσεις πεζών σε τέσσερις σχολικές μονάδες είναι μια καλή ευκαιρία, με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά, «να γίνει σε όλες τις διαβάσεις του βρίσκονται πέριξ των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολικών μονάδων της πόλης».

   Ο κ. Δασταμάνης πρόσθεσε ότι ορισμένες δράσεις που έγιναν πιλοτικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, όπως οι πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας της αποδοχής τους από τους δημότες, θα αποκτήσουν στο μέλλον πιο μόνιμο χαρακτήρα.

grebena.png

   Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Κινητικότητας ολοκληρώνονται σήμερα, αργά το απόγευμα,μ με τη «Βόλτα Ενηλίκων» από την Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών και την εκδήλωση «Kids Athletics» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γρεβενών από την Γυμναστική Ένωση και τους Δρομείς Υγείας, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών της πόλης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οπτικη
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο γουρουνάκι στο πολύχρωμο τσίρκο;
Μόνο οι πιο παρατηρητικοί καταφέρνουν να λύσουν το γρίφο μέσα σε 9 δευτερόλεπτα
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο γουρουνάκι στο πολύχρωμο τσίρκο;
πατάτα
Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να πλένεις πριν το μαγείρεμα – Όσα κάνουμε λάθος στην κουζίνα
Από το κοτόπουλο μέχρι τις πατάτες, ορισμένα τρόφιμα δεν χρειάζονται νερό πριν μπουν στην κατσαρόλα ή τον φούρνο
Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να πλένεις πριν το μαγείρεμα – Όσα κάνουμε λάθος στην κουζίνα