απαγόρευση απόπλου πλοία Πειραιάς
Απεργία των ναυτεργατών

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε, σε συνεργασία με την ΠΕΝΕΝ, η διοίκηση του σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας. Οι ναυτεργάτες αντιδρούν στην τροπολογία που κατατέθηκε σε φορολογικό νομοσχέδιο (νόμος 4714/2020, φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, άρθρα 128, 129,130), (ΦΕΚ Α' 148/31-07-2020), ζητούν «ουσιαστική» όπως αναφέρουν, αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών, απαιτούν την άμεση αναπροσαρμογή του επιδόματος ειδικού σκοπού (COVID 19) για όλα τα πληρώματα των πλοίων που είναι σε αναστολή της σύμβασης και η καταβολή του να γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση το πρώτο δεκαήμερο του κάθε επόμενου μήνα, διεκδικούν αύξηση του επιδόματος ανεργίας, με την ταυτόχρονη κατάργηση όλων των αρνητικών όρων και προϋποθέσεων που τίθενται με διάφορες νομοθετικές διατάξεις και Π.Δ. με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, «μεγάλο μέρος των ανέργων να μη το δικαιούται ή να το παίρνει με καθυστέρηση πολλών μηνών», ενώ σχετικά με τις προσδέσεις των πλοίων ζητάνε την κατάργηση του άρθρου 2 συμπλήρωση διάταξης του γενικού κανονισμού διάταξης λιμένων αριθμός 17 για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία ανοιχτού τύπου, της από ξηράς πρόσδεσης και λύσης αυτών κατά την κρίση του πλοιάρχου να διενεργείται από το πλήρωμα. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, «ζητάνε την κατοχύρωση σχετικού επιδόματος».

Παράλληλα το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας ζητά την κατάργηση της υποπαραγράφου ιστ2 του νόμου 4524/2014 που αναφέρεται στην μεταφορά διακοπής δρομολογίων σε άλλα πλοία. «Με την διάταξη αυτή στο πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας τα πλοία που ακινητοποιούνται το περισσότερο χρονικό διάστημα είναι τα κλειστού τύπου τα οποία έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν το νησί της Κέρκυρας με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες» τονίζουν, ενώ αναφορικά με την ωριαία διακοπή πληρωμάτων διαδρομής Λευκίμμης - Ηγουμενίτσας ζητάνε την πλήρη εναρμόνιση των πλοίων αυτών με το πορθμείο Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας σε ό,τι αφορά την ωριαία διακοπή.

Τέλος ζητούνται τακτικοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στα πλοία της πορθμειακής μας γραμμής. «Ζητούμε από το ΥΝΑΝΠ και τις υπηρεσίες του τακτικούς, αυστηρούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους από τα αρμόδια κλιμάκια με την συμμετοχή και του σωματείου μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν και να αποκατασταθούν οι υπερβάσεις της ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας» καταλήγει η εξαγγελία απεργίας του σωματείου ναυτεργατών Κέρκυρας .

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαουρτι
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε ελληνικό γιαούρτι κάθε μέρα – Τι λένε οι διαιτολόγοι
Υψηλή πρωτεΐνη, προβιοτικά και γερά οστά: Τα οφέλη αλλά και όσα χρειάζονται προσοχή στην καθημερινή κατανάλωση
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν τρώτε ελληνικό γιαούρτι κάθε μέρα – Τι λένε οι διαιτολόγοι
τροφές
Τι τρώμε και πώς μυρίζουμε: Οι τροφές που μας κάνουν πιο ελκυστικούς – και αυτές που μας προδίδουν
Σκόρδο, κρέας, αλκοόλ και νηστεία επηρεάζουν τη φυσική οσμή του σώματος και το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι
Τι τρώμε και πώς μυρίζουμε: Οι τροφές που μας κάνουν πιο ελκυστικούς – και αυτές που μας προδίδουν