κακοκαιρία, Ιανός
Αυξημένη επιφυλακή και νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στις 10:30

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

Όπως ανέφεραν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι' αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στις 10.30 θα γίνει και δεύτερη σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

goneis mathites sxoleio
Δικαστική απόφαση: Καταδίκη δύο γονέων για παραβίαση της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών τους
Δικαστική απόφαση: Ένοχοι γονείς για μη φοίτηση των παιδιών τους την περίοδο της πανδημίας - Σε βάρος τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 8 και 10...
Δικαστική απόφαση: Καταδίκη δύο γονέων για παραβίαση της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών τους
kleista sxoleia
Στο πλευρό των παιδιών και της τέχνης: Γονείς στηρίζουν Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο
Στήριξη στα αιτήματα, καταγγελίες για κτιριακές συνθήκες και κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση
Στο πλευρό των παιδιών και της τέχνης: Γονείς στηρίζουν Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο
Λιβάνιος
Λιβάνιος: «Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έβγαλε τους σκελετούς από τις ντουλάπες»
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η κατάργηση των σχολικών επιτροπών - Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Λιβάνιος: «Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έβγαλε τους σκελετούς από τις ντουλάπες»