Καρδίτσα Ιανός
Μια γυναίκα νεκρή στα Φάρσαλα, δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα

Βιβλικές καταστροφές σε Καρδίτσα, Φάρσαλα - Φόβοι και για άλλους αγνοούμενους

Κομμένοι δρόμοι, διακοπές ρεύματος, πλημμυρισμένα σπίτια, αλλά και καλλιέργειες, εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε χωριά συνθέτουν το τραγικό σκηνικό που βιώνουν εκατοντάδες κάτοικοι του νομού. Να σημειωθεί ότι νωρίς το βράδυ επιβλήθηκε γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία.

Καρδίτσα Ιανός

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε από τις 8.20 το απόγευμα της Παρασκευής σε τμήμα της Καρδίτσας και συγκεκριμένα προς τη βορειοδυτική πλευρά της πόλης. Από τις 10 μ.μ. το κέντρο της πόλης και το Δημαρχείο είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες στο τηλεφωνικό κέντρο που έχει στηθεί.

Τα σοβαρά προβλήματα επιπλέον εντοπίζονται μεταξύ άλλων στο Γεωργικό που έχει κατακλυστεί από νερά και μεγάλος αριθμός σπιτιών έχει πλημμυρίσει.

Ακόμα, το απόγευμα επιχειρήθηκε εκκένωση του οικισμού των Ρομά στη Μαύρικα με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να έχει απομακρυνθεί, αλλά και κάποιους να έχουν παραμείνει αρνούμενοι να φύγουν από τα σπίτια τους.

Πλέον η προσέγγιση είναι εξαιρετικά δύσκολη και έχει κληθεί ερπυστριοφόρο όχημα από τη Λάρισα προκειμένου να μπορέσει να δώσει δίοδο και να γίνουν επεμβάσεις που θα ανακουφίσουν την κατάσταση.

Καρδίτσα Ιανός

Στο Μουζάκι συνεχίζονται τα προβλήματα, με το νερό να έχει κατακλύσει σχεδόν ολόκληρο το οδόστρωμα του περιμετρικού δρόμου και να έχει φθάσει μέχρι σχεδόν την πόρτα του Κέντρου Υγείας, το οποίο και εκκενώθηκε, ενώ είναι θέμα χρόνου η κατάρρευση της παλαιάς γέφυρας έξω από την πόλη του Μουζακίου.

Καρδίτσα Ιανός

Στο ποτάμι στο Μουζάκι έπεσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε τουλάχιστον ένα άτομο.

Καρδίτσα Ιανός

Η στάθμη του ποταμού που διασχίζει τη Μητρόπολη είναι εξαιρετικά υψηλή και σε ορισμένα σημεία όπως στα παλιά σφαγεία, στο ύψος της πεζογέφυρας, έχει ήδη κάνει υπερχείλιση!! Στην κεντρική γέφυρα του χωριού το ύψος του νερού αγγίζει ήδη τη γέφυρα και έχει γίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι αργά παρέμειναν εγκλωβισμένα 7 άτομα, που επέβαιναν σε 3 αυτοκίνητα στη θέση Τσουκνίδα στην Αν. Αργιθέα. Παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά. Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Καρδίτσα Ιανός

Σε ταράτσες και στέγες σπιτιών έχουν ανέβει τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στο χωριό Ρούσσο του Δήμου Καρδίτσας, καθώς έχουν εγκλωβιστεί από τα νερά που έχουν κατακλύσει το χωριό και τα οποία, πέρα από τις εκτεταμένες και ανυπολόγιστες ζημιές, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο και τη ζωή τους. Τις προσπάθειές τους για απεγκλωβισμό δυσκολεύει το σκοτάδι που έχει πέσει.

Καρδίτσα Ιανός
Καρδίτσα Ιανός

Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας: Εντολή για εκκένωση δύο χωριών – Στο ένα μέτρο το νερό

Ο Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργος Σακελλαρίου, μίλησε στον ΑΝΤ1 και όπως ανέφερε με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός». Το νερό σε αρκετές περιοχές φτάνει το ένα μέτρο. «Δώσαμε εντολή για εκκένωση των δύο χωριών, είναι τα Ορφανά και η Λεύκη. Οι κάτοικοι δεν ακούν, δεν θέλουν να αφήσουν τις περιουσίες τους» σημείωσε.

ΠΗΓΗ: 902.gr, twitter, otavoice.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoulias
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής με το βιβλίο. Το παιδί όταν αρχίζει και μεγαλώνει (οπότε αποκτά την πρώτη του σχέση με το βιβλίο) δεν βλέπεις στο...
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
ενοτητα
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»
«Στον δρόμο μπορούμε να νικήσουμε τις αντιδραστικές πολιτικές και να σπάσει ο κυβερνητικό αυταρχισμός»
Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: «Στις εκλογές στηρίζουμε την γραμμή της αντίσταση και του αγώνα»