fotia alexandroupoli
Ο δήμαρχος της περιοχής τονίζει ότι «μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός πως μέσα σε τέσσερις ημέρες αντιμετωπίστηκε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός πυρκαγιών σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής μας και μάλιστα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες»

Με περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και με αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες ημέρες στο Νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στην πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Από νωρίς το πρωί τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν με ρίψεις νερού, συνδράμοντας στο έργο κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, ήτοι 104 πυροσβέστες με 24 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

«Μάχη με τους ανέμους και τον χρόνο», χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη διαμορφωθείσα κατάσταση από την έναρξη της πυρκαγιάς και την εξάπλωσή της κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της δημοτικής Αρχής, ο κ. Ζαμπούκης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σύσσωμος ο μηχανισμός του δήμου (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και οχήματα έργου), επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για τη δημιουργία έκτακτων αντιπυρικών ζωνών και την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών, για την αποφυγή του κινδύνου απειλής εκκένωσης οικισμών και του κινδύνου απώλειας ανθρώπινων ζωών, του ζωικού κεφαλαίου και των ιδιοκτησιών, των κατοίκων της περιοχής».

Σημειώνει ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, αλλάζοντας την κατεύθυνση του πύρινου τόξου που εκτεινόταν μεταξύ των οικισμών Μελίας, Πυλαίας, Λουτρών και Νίψας». Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης επισημαίνει ότι «μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός πως μέσα σε τέσσερις ημέρες αντιμετωπίστηκε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός πυρκαγιών σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής μας και μάλιστα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βίντεο: e-evros.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

airpods
Τι να κάνετε αν το ένα από τα δύο ακουστικά AirPod δεν λειτουργεί σωστά
Αρκετοί χρήστες έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι με ένα συχνό πρόβλημα: το ένα από τα δύο ακουστικά σταματά να λειτουργεί.
Τι να κάνετε αν το ένα από τα δύο ακουστικά AirPod δεν λειτουργεί σωστά
σαντουιτς
Καπνιστός σολομός: Τι δείχνουν οι έρευνες για πιθανή επιβάρυνση στην υγεία
Τα τελευταία χρόνια, όμως, η επιστημονική κοινότητα εξετάζει πιο προσεκτικά τις πιθανές επιπτώσεις της συστηματικής κατανάλωσής τους στην υγεία.
Καπνιστός σολομός: Τι δείχνουν οι έρευνες για πιθανή επιβάρυνση στην υγεία
fisiki.jpg
Λύνεται παλιό αίνιγμα της φυσικής : Πώς εξελίσσονται οι επιφάνειες στον χρόνο
Το 1986 προτάθηκε η εξίσωση Kardar–Parisi–Zhang (KPZ), ένα θεωρητικό μοντέλο που επιχειρεί να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο "χτίζονται"...
Λύνεται παλιό αίνιγμα της φυσικής : Πώς εξελίσσονται οι επιφάνειες στον χρόνο