fotia keratea
«Ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι μικρός και θα υπάρξει πλήρης καταγραφή. Ευτυχώς δεν καταστράφηκαν περιουσίες, γιατί κάηκαν κυρίως αγροτολιβαδικές περιοχές, όμως δυστυχώς έχουν καεί και δασικές περιοχές της Φέριζας και του Βαλμά», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού

Η επόμενη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Καλύβια της Ατιτκής, που έφτασε μέχρι την Ανάβυσσο, ανάγκασε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οδήγησε στην εκκένωση ολόκληρων οικισμών, βρίσκει τις αρμόδιες Αρχές και τους ανθρώπους του δήμου Σαρωνικού επί ποδός. Από τη μια μεριά παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς και σήμερα πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή και από την άλλη, η δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αποτίμησης της καταστροφής.

Ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καεί είναι μικρός και οι κάτοικοι που διανυκτέρευσαν μακριά από τις οικίες τους επέστρεψαν το πρωί, ωστόσο έχουν καεί δασικές περιοχές.

«Ήταν πολύ ισχυρό και μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως τώρα έχει σβηστεί. Μάλιστα το πρωί είχαμε άλλη μια εστία φωτιάς προς το Λαγονήσι, που ευτυχώς σβήστηκε αμέσως», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, και στη συνέχεια αναφέρει τις πρώτες εκτιμήσεις γύρω από τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς: «Ο αριθμός των σπιτιών που κάηκαν είναι μικρός και θα υπάρξει πλήρης καταγραφή. Ευτυχώς δεν καταστράφηκαν περιουσίες, γιατί κάηκαν κυρίως αγροτολιβαδικές περιοχές, όμως δυστυχώς έχουν καεί και δασικές περιοχές της Φέριζας και του Βαλμά».

Σχετικά με τους κατοίκους, ο κ. Φιλίππου είπε: «Τη νύχτα αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν 90 συμπολίτες μας στο ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει και τώρα έχουν επιστρέψει όλοι στα σπίτια τους. Όποιες πρώτες βοήθειες χρειάστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς αλλά και τη νύχτα, δόθηκαν από το Κέντρο Υγείας, αλλά και από το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, που έφτασε στην Ανάβυσσο».

Και ο δήμαρχος Σαρωνικού κατέληξε: «Αυτό που θέλω είναι να είναι όλος ο κόσμος προσεκτικός και σε επιφυλακή, καθώς και η σημερινή ημέρα είναι επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ανέμων. Και όπου χρειαστεί να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων Αρχών. Εμείς ως δημοτική Αρχή παραμένουμε σε επαγρύπνηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει εκμετάλλευση της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, προειδοποιώντας για κίνδυνο...
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
εκπαιδευση
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιεί για σοβαρά παιδαγωγικά και λειτουργικά προβλήματα – Ζητά αυτόνομη και κατάλληλη σχολική στέγη
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
βίντεο
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ανησυχία από τους ειδικούς για την αυξημένη έκθεση στη βία – Τα ευρήματα ερευνών και ο ρόλος των γονέων
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου
Από την 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Στόχος η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου