giannis kefalogiannis
«Η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων»

Την απόφαση που αφορά στη μεταφορά των παιδιών κάτω των έξι ετών με τα ΚΤΕΛ αιτιολόγησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως ανέφερε, η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών, και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών.

«Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους.

«Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει. Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη νέα στρατηγική για την Παιδεία: Στήριξη, εξωστρέφεια και… άρθρο 16
Στήριξη των νέων της περιφέρειας, ενίσχυση της ανώτατης εκπαίδευσης με «άνοιγμα» προς το εξωτερικό και σύνδεση της κατάρτισης με την αγορά εργασίας.
Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη νέα στρατηγική για την Παιδεία: Στήριξη, εξωστρέφεια και… άρθρο 16
Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» στα δάνεια έως 100.000 ευρώ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – Τι λέει για τα δάνεια, τις Νταντάδες της Γειτονιάς, το Σπίτι μου 2, την εκπαίδευση και τον διαγωνισμό...
Μητσοτάκης: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» στα δάνεια έως 100.000 ευρώ