Νέα μελέτη: Σπάνιοι οι θάνατοι παιδιών από κορονοϊό – Ποια συμπτώματα εμφανίζουν
Τα παιδιά και οι νέοι που προσβάλλονται από κορονοϊό, έχουν λιγότερες πιθανότητες από τους ενήλικες να παρουσιάσουν κάποια σοβαρή μορφή της Covid-19

Οι δε θάνατοι παιδιών από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

Βρετανική έρευνα που έγινε σε ασθενείς με κορονοϊό που εισήχθησαν σε 138 νοσοκομεία της Βρετανίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι λιγότερο από το 1% ήταν παιδιά και από αυτά λιγότερο από το 1% ( έξι συνολικά τα οποία είχαν όλα υποκείμενα νοσήματα) πέθαναν λόγω της covid-19.

«Μπορούμε να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι η ίδια η covid-19 δεν προκαλεί κακό σε μεγάλη κλίμακα στα παιδιά», δήλωσε ο Μάλκομ Σεμπλ καθηγητής επιδημιολόγος και υγείας των παιδιών στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, η ομάδα του οποίου διεξήγαγε την έρευνα.

«Το βασικότερο μήνυμα είναι ότι (στα παιδιά με covid-19) σπάνια παρουσιάζεται σοβαρή μορφή της ασθένειας και ο θάνατος είναι εξαιρετικά σπάνιος και οι γονείς θα πρέπει να ησυχάσουν ότι τα παιδιά τους δεν βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο επιστρέφοντας στο σχολείο», τόνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά και οι νέοι αποτελούν μόλις το 1% με 2% των κρουσμάτων. Η μεγάλη πλειονότητα των παιδιών που μολύνονται από τον ιό SARS-CoV-2 είναι ασυμπτωματικά ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, με πολύ λίγους θανάτους να έχουν καταγραφεί.

Για την έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMJ, η ομάδα του Σεμπλ εξέτασε στοιχεία από 651 νήπια και παιδιά κάτω των 19 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν λόγω covid-19 από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 3 Ιουλίου.

Και τα έξι παιδιά που πέθαναν είχαν «βαθιά συννοσηρότητα», επεσήμαναν οι ερευνητές, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών «εκπληκτικά χαμηλό» σε σχέση με το 27% που παρατηρήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες – από 0 έως 106 ετών— των ασθενών με covid-19 που νοσηλεύθηκαν την ίδια περίοδο.

Αν και τα παιδιά εμφανίζουν «πολύ μικρό» κίνδυνο να εμφανίσουν σοβαρές μορφές της covid-19, οι ερευνητές τόνισαν ότι επηρεάζονται δυσανάλογα όσα είναι μαύρα ή υπέρβαρα, συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει άλλες έρευνες και για τους ενήλικες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά μπορούν να εμφανίζουν διάφορα άλλα συμπτώματα, όπως πονόλαιμο, ναυτία, εμετούς, πόνους στην κοιλιά, διάρροια και εξάνθημα εκτός από τα συνηθισμένα συμπτώματα του κορονοϊού, πυρετό, δύσπνοια και βήχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Ντόναλντ Τράμπ και στο φόντο το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ
Μήνυση «βόμβα» της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ με πρόσχημα τον αντισημιτισμό
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητά την επιστροφή δισεκατομμυρίων από το κορυφαίο πανεπιστήμιο
Μήνυση «βόμβα» της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ με πρόσχημα τον αντισημιτισμό
Ο Πάνος Ρούτσι παρακολουθείται από αστυνομικό και η Ζωή Κωνσταντοπούλου τραβάει βίντεο
Καταγγελία Κωνσταντοπούλου: Αστυνομικός με πολιτικά παρακολουθούσε τον Πάνο Ρούτσι «με εντολή από πάνω»
Βίντεο ντοκουμέντο από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - Ο Πάνος Ρούτσι καταγγέλλει στενή παρακολούθηση από την Κρατική Ασφάλεια
Καταγγελία Κωνσταντοπούλου: Αστυνομικός με πολιτικά παρακολουθούσε τον Πάνο Ρούτσι «με εντολή από πάνω»
παπαδομαρκακης ζαχαρακη δουκακης
«Πράσινο φως» στο Νέο Λύκειο: Εντάχθηκε στο ΤΠΑ η μεταρρύθμιση για το Εθνικό Απολυτήριο
Χρηματοδότηση 516.580€ για την αναμόρφωση του Λυκείου υπέγραψε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
«Πράσινο φως» στο Νέο Λύκειο: Εντάχθηκε στο ΤΠΑ η μεταρρύθμιση για το Εθνικό Απολυτήριο