arcturos1
Όπως καταγγέλλει ο «Αρκτούρος», μία νεαρή σκυλίτσα του του προγράμματος αναπαραγωγής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού έφαγε δόλωμα δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο - Φόλες και σε σκυλιά διερχόμενου βοσκού

Επίθεση με φόλες καταγγέλλεται ότι δέχτηκε από άγνωστους πριν από λίγες ημέρες το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του «Αρκτούρου», με αποτέλεσμα ένας από τους γεννήτορες του προγράμματος να δηλητηριαστεί.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13 Αυγούστου η Φιέστα, κατά τον πρωινό περίπατό της, έφαγε δόλωμα δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου». Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες κτηνιατρικές ενέργειες για να σωθεί, ωστόσο μέχρι και σήμερα η Φιέστα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μάλιστα η εγκληματική ενέργεια στόχευε και τα υπόλοιπα σκυλιά του προγράμματος, αφού την επόμενη μέρα δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του κέντρου δηλητηριάστηκαν και τρία σκυλιά διερχόμενου βοσκού, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα κουνάβι. Συνολικά τα δολώματα ήταν τουλάχιστον επτά.

Όπως αναφέρει ο «Αρκτούρος», η Φιέστα είναι ένα νεαρό σκυλί μόλις δυο ετών, δυναμικό, με πολύ καλό χαρακτήρα και ήταν υγιέστατη. Οι πρώτες ενδείξεις για την υγεία της δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές, ωστόσο από τη Δευτέρα έχει αρχίσει να αντιδρά αφήνοντας μία αχτίδα αισιοδοξίας ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ο «Αρκτούρος» έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες έχοντας καταθέσει μήνυση και η υπόθεση έχει πλέον περάσει στις Αρχές.

arcturos

Ο «Αρκτούρος», υπογραμμίζει ότι εδώ και χρόνια επισημαίνει τη σοβαρότητα του προβλήματος της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων και καταδικάζει απερίφραστα την εν λόγω πρακτική που αποτελεί απειλή για οικόσιτα και άγρια ζώα, αλλά και για ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά πέφτουν θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Στο Σκλήθρο, που γειτονεύει με το Κέντρο Αναπαραγωγής του «Αρκτούρου», τον περασμένο Σεπτέμβριο άγνωστοι προέβησαν σε μαζικές δηλητηριάσεις σκύλων εξοντώνοντας περισσότερα από 60 σκυλιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto
Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης
Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη εισαγγελέα στη μητέρα του νεκρού παιδιού για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση
Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης
nosokomeia_xeirourgeia
Συγκίνηση στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης ξύπνησε μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Θαύμα στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης από τα Φάρσαλα άνοιξε τα μάτια του μετά τη μεταμόσχευση ήπατος – Διαρκώς στο πλευρό του οι γονείς του
Συγκίνηση στο Τορίνο: Ο 15χρονος Δημήτρης ξύπνησε μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Τροχαίο στη Βόνιτσα
Τραγωδία στη Βόνιτσα: Σκοτώθηκε ο γιος πασίγνωστου Ελληνοαμερικανού καθηγητή του ΜΙΤ
Τραγωδία στη Βόνιτσα: Ο γιος του διακεκριμένου καθηγητή του MIT σκοτώθηκε σε σοβαρό τροχαίο ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές
Τραγωδία στη Βόνιτσα: Σκοτώθηκε ο γιος πασίγνωστου Ελληνοαμερικανού καθηγητή του ΜΙΤ