Το τελευταίο «αντίο» στον Ντίνο Χριστιανόπουλο (Video)
Κηδεύεται την Πέμπτη ο Ντίνος Χριστινιάπουλος, με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο ποιητή

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος απεβίωσε την Τρίτη, 11/8 του 2020 και η κηδεία του τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες, ενώ θα ακολουθήσει, στις 12:00, η ταφή στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε με δημοτική δαπάνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κεντρικού δήμου και σε αυτή βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, έναν άνθρωπο που καθόρισε τα εικαστικά, τα καλλιτεχνικά, τα λογοτεχνικά πράγματα της πόλης και της χώρας μας, μετά τον πόλεμο».

Στην κηδεία παρευρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κούβελας, αλλά η βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, και ο πρώην βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Το παρών ακόμη έδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, μαζί με εκπροσώπους τεχνών και γραμμάτων, όπως ο τραγουδιστής, Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Στεφάνι στην κηδεία του σπουδαίου ποιητή, έστειλε μεταξύ άλλων και η Οικογένεια Τσιτσάνη.

Πηγή: thes.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές
Και νέα αποζημίωση 110.000 ευρώ σε αποφοίτους πρώην ΤΕΙ για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα! - Αδιανόητη η αδράνεια του κράτους
Ηδη, το κράτος έχει πληρώσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ για αποζημιώσεις και ακόμα δεν έχει ρυθμίσει το ζήτημα!
Και νέα αποζημίωση 110.000 ευρώ σε αποφοίτους πρώην ΤΕΙ για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα! - Αδιανόητη η αδράνεια του κράτους