Ρόδος: Καταδίωξη και πυρά κατά θαλαμηγού που επιχείρησε εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού
Η θαλαμηγός κινούνταν ύποπτα πλησίον των ακτών του νησιού, ενώ μετά την καταδίωξη το σκάφος κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές

Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος του Λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΛΣ: «Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλίκη Καλλέργη στην Ελβετία
Κραν Μοντανά: Αγωνία για τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη – Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της
Θρίλερ με το 15χρονο κορίτσι που χάθηκε στη φονική πυρκαγιά στο Le Constellation - Το σπαρακτικό μήνυμα του αδερφού της
Κραν Μοντανά: Αγωνία για τη 15χρονη Αλίκη Καλλέργη – Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της