«Υπήρχε χρόνος να προετοιμάσει η κυβέρνηση το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα κορονοϊού»
Απουσία πολιτικής βούλησης καταλογίζει στην κυβέρνηση η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων αναφορικά με την προετοιμασία του διαλυμένου ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας - Αντ' αυτού η κυβέρνηση «αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις – μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού»

Πέντε ολόκληρους μήνες είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, όμως αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Αυτό επισημαίνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων σε ανοιχτή επιστολή της, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξάπλωση του Covid-19 στην περιοχή.

«Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις – μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού το οποίο μετουσιώθηκε σε "εμβόλιο"», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή.

Τέλος οι γιατροί κάνουν «έκκληση για δεύτερη φορά να μην προσέρχεστε στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο. Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο. Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων».

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων υπογραμμίζει τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες μας,

με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και προτεραιότητα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, η ΕΓΕΣΥΧ νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει για τον υπαρκτό κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19 στο Νομό μας. Η νόσος είναι εδώ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι επιπλοκές της μπορεί να είναι απρόβλεπτες στον κάθε ένα από εμάς και το περιβάλλον του. Τα μέτρα προφύλαξης είναι γνωστά και οφείλουμε να τα τηρούμε χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις. Πέντε μήνες μετά την εμφάνιση του ιού στη χώρα μας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν ενισχύθηκε όπως διαφημιζόταν στις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας.

• Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5.000, το υπουργείο Υγείας 4 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως!
• Ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1.200… έγιναν 720. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται 8 νέες κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων προς ώρας δε λειτουργεί καμία!
• Ενώ η κυβέρνηση είχε 5 ολόκληρους μήνες να προετοιμάσει το διαλυμένο ΕΣΥ για το 2ο κύμα του ιού, αναλώθηκε σε χειροκροτήματα, προσλήψεις – μπαλώματα συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών, και δραματικές εκκλήσεις στο φιλότιμο του λαού το οποίο μετουσιώθηκε σε «εμβόλιο».

Πέντε μήνες τώρα υπήρχε χρόνος, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε πολιτική βούληση.

Κάνουμε έκκληση για δεύτερη φορά να μην προσέρχεστε στους χώρους του νοσοκομείου χωρίς σοβαρό λόγο. Προστατέψτε ως συνοδοί τους υπόλοιπους ασθενείς φορώντας μάσκα και τηρώντας αυστηρά το επισκεπτήριο. Οφείλουμε να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων. Οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χανίων θα δώσουν τη μάχη τους όπως πάντα, μια μάχη που για να μη γίνει άνιση χρειάζεται τη συμμέτοχη όλων μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα