σεισμός
Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, με το επίκεντρο να εντοπίζεται μόλις 7χλμ από το Αιγίνιο και 14χλμ από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αλλά ούτε και η μετασεισμική ακολουθία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλης Καρακώστας.

   «Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν από αυτή τη δραστηριότητα -ο χώρος που γίνεται αλλά και ότι είναι συγκεντρωμένη η σεισμική δραστηριότητα σε μία πολύ μικρή περιοχή- δεν δικαιολογεί τη γένεση ενός ισχυρότερου σεισμού. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουμε και παρακολουθούμε τη δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.

   Σημείωσε, δε, ότι ο σεισμός έγινε σε έναν χώρο στον οποίο καταγράφηκε σχετική δραστηριότητα το τελευταίο δεκαήμερο (κοντά στο Κλειδί Ημαθίας). Γύρω στο 3,4 ήταν το μέγεθός του σεισμού που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη δραστηριότητα, η οποία είχε σταματήσει για δύο με τρεις ημέρες μέχρι τη σημερινή καταγραφή της σεισμικής δόνησης στις 05:07, όπως είπε ο κ. Καρακώστας.

   Τα όργανα του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ έχουν καταγράψει τη μετασεισμική ακολουθία κι έως τις 9 το πρωί περίπου είχαν σημειωθεί περίπου πέντε μετασεισμοί. «Το πιθανότερο είναι να έχουμε κάποιους ακόμη και η δραστηριότητα θα σταματήσει», εκτίμησε ο καθηγητής.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Ποιοι καθηγητές ΑΕΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας του Τσίπρα για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε ομάδα εργασίας για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων – Τα μέλη της
Ποιοι καθηγητές ΑΕΙ συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας του Τσίπρα για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων
περιπολ
Πάτρα: Επίθεση σε τρεις 19χρονους – Καταγγελία ότι ξυλοκοπήθηκαν λόγω μπλούζας με την ελληνική σημαία
Σύλληψη 25χρονου για συμμετοχή στο περιστατικό, συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους δράστες
Πάτρα: Επίθεση σε τρεις 19χρονους – Καταγγελία ότι ξυλοκοπήθηκαν λόγω μπλούζας με την ελληνική σημαία
Ζαχαράκη
Τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα Ωνάσεια: Πότε δεν απαιτείται 4ετής προϋπηρεσία - Νέα απόφαση
Νέα απόφαση Ζαχαράκη για τους όρους τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία - Για ποιους απαλείφεται η υποχρεωτική τετραετής προϋπηρεσία
Τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα Ωνάσεια: Πότε δεν απαιτείται 4ετής προϋπηρεσία - Νέα απόφαση