Μπαρ-εστιατόρια: Εξετάζεται το μέτρο να κλείνουν στις 23.00
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπό τον φόβο της αύξησης των κρουσμάτων, εξετάζεται το ενδεχόμενο τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν στις 23.00

Τα 152 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το Σάββατο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση η οποία φέρεται να προχωρά σε νέα μέτρα ήδη από αυτή την Δευτέρα. Έτσι μετά την ανακοίνωση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις εκκλησίες και την απαγόρευση των πανηγυριών, σειρά παίρνουν τα εστιατόρια, τα μπαρ και γενικότερα ο χώρος της μαζικής εστίασης. Κύκλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν πληροφορήσει εκπροσώπους του κλάδου ότι πιθανότατα από την Δευτέρα θα ισχύει νέο ωράριο, 07:00 - 23:00.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news247, πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι το νέο ωράριο να ισχύσει έως και την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο όμως η επιδημιολογική πορεία θα δείξει εάν θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα. Ένα πρώτο "καμπανάκι" ήταν και η ακύρωση της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ρόδο το βράδυ της Παρασκευής.

Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τον κλάδο και κυρίως για τα μπαρ και τα κλαμπ που τα περισσότερα ανοίγουν μετά τα μεσάνυχτα. Όπως σημείωσαν ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι με την πτώση του τζίρου να είναι της τάξης του 50% στο σύνολο των καταστημάτων. Παράλληλα δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το πως θα εφαρμοστεί το μέτρο από την στιγμή που την ευθύνη για την τήρηση του θα την έχει η επιχείρηση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιτυε
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία: Τεχνητή νοημοσύνη, ηχητικά βιβλία και «panic button» στα σχολεία
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ