Στον Εισαγγελέα οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό
Θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν λόγο για «απάτη του κορονοϊού» θα διερευνηθούν από εισαγγελέα

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παραπέμπονται στη δικαιοσύνη ακραίες θεωρίας συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοίό.

Μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για «απάτη» σχετικά με την επιδημία, καταγγέλοντας πως πίσω από την επιδημία βρίσκονται σχέδια παγκόσμιου ελέγχου του πληθυσμού. Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι πως τα ίδια μηνύματα καλούν τους πολίτες να αψηφίσουν τα μέτρα προστασίας και να μην αποδεχθούν τα πρόστιμα που τυχόν τους επιβληθούν.

Το υλικό έχει σταλεί σε εισαγγελέα και ενδεχομένως να διαταχθεί προκαταρτκική εξέταση.

«Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κύριος Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα