Thumbnail
Υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό σήμερα το βράδυ, Δευτέρα 3 Αυγούστου, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό.

Όπως κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Όπως έχει ενημερώσει το ΥΠΠΟΑ, «οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορονοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους».

Συναυλίες, αστρονομικές παρατηρήσεις, παραστάσεις χορού, μουσικής και ποιητικού κειμένου, πρωτότυπα αφιερώματα, προβολές, εικαστικές εκθέσεις και ξεναγήσεις είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν σήμερα το βράδυ μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2019 ξεπέρασε τους 60.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια. Φέτος, για μία ακόμη, δύσκολη υπό τις συνθήκες της πανδημίας, χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το προσωπικό τους, συνεχίζουν τον επιτυχή θεσμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσφέροντας στους Έλληνες πολίτες και στους ξένους επισκέπτες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τους χώρους των εκδηλώσεων ή με όσους θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό χωρίς εκδήλωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 12/1 λόγω κακοκαιρίας

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekptoseis.jpg
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
Θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου - Τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να παραμείνουν ανοικτά τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και επίσημα
mprokolo
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
Το μπρόκολο θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά, όμως ο τρόπος που το προετοιμάζουμε και το μαγειρεύουμε μπορεί να καθορίσει αν θα...
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα