leipsoi
Μια πανέμορφη παραλία προσβάσιμη σε ΑμΕΑ και ένα νέο αυτόνομο οικολογικό φωτιστικό δρόμου

Δύο νέα σημαντικά έργα για το ακριτικό νησί της θεάς Καλυψούς, εγκαινίασε ο Δήμος Λειψών στο πλαίσιο της νέας τουριστικής σεζόν.

Το πιο πρόσφατο ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου και αφορά  στη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής ώστε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, η πανέμορφη παραλία της Λιεντού που βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από το λιμάνι, να είναι προσβάσιμη σε ΑμΕΑ, έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων αλλά και των τουριστών των Λειψών με αναπηρίες. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους, μετά από ενέργειες του Δήμου σε συνεργασία με τη ΜΟΔ ΑΕ. Το έργο διαθέτει μοντέρνο σχεδιασμό και περιλαμβάνει την ειδική εγκατάσταση πρόσβασης των ΑμΕΑ στον θαλάσσιο χώρο, καθώς και τον βοηθητικό εξοπλισμό που αφορά διάδρομο παραλίας μήκους 10 μέτρων, λυόμενο αποδυτήριο, κατάλληλα διαμορφωμένη χημική τουαλέτα με αλλαξιέρα μωρού, σκίαστρα και σήμανση.

Tο δεύτερο σημαντικό πρόσφατο έργο αφορά στο νέο αυτόνομο οικολογικό φωτιστικό δρόμου Phillips που για πρώτη φορά σε πανελλήνια κλίμακα τοποθετήθηκε στους Λειψούς! Πρόκειται για ένα καλαίσθητο και απόλυτα οικολογικό φωτιστικό, με αισθητήρα κίνησης που ανιχνεύει και αυξάνει το φωτισμό όταν διέρχονται πεζοί ή αυτοκίνητα και χαμηλώνει στο 30% όταν δεν είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρόνο ζωής της μπαταρίας, εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και αυτονομία. Ο Δήμος Λειψών, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, διασφάλισε την προμήθεια 28 ιστών με το συγκεκριμένο σύστημα φωτισμού που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Κάμπου και την παιδική χαρά του νησιού, καθώς οι Λειψοί αποτελούν την περιοχή με τις περισσότερες αναλογικά γεννήσεις στην Ελλάδα!

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δεσμεύθηκε να προμηθεύσει δωρεάν με λάμπες led και τα 3 σχολεία του νησιού, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, γεγονός που θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων στις σχολικές επιτροπές του Δήμου. «Το μέτρο της ποιότητας των ανθρώπων ενός τόπου είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται στους αδύναμους συμπολίτες τους αλλά και το περιβάλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος που προανήγγειλε την πρόθεση του Δήμου για νέες δημιουργικές δράσεις στο μέλλον, για το περιβάλλον και τις ευπαθείς ομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)