Πανελλαδική στάση εργασίας εργασίας των εφοριακών μετά την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης
Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί, ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ- ΔΟΥ), η επίθεση αυτή «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν, επίσης, ότι «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες». Και καλούν τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Έχασε το μάτι της η 66χρονη γυναίκα

Οι τρεις τραυματίες υπάλληλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με την κατάσταση των δύο να χαρακτηρίζεται σοβαρή καθώς φέρουν τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές από το νοσοκομείο, ανέφερε ότι ένας 56χρονος, θύμα του 45χρονου, φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Επίσης, η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους. Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε πως το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (16/07), όταν άνδρας εισέβαλε στο κτίριο της ΔΟΥ Κοζάνης και επιτέθηκε με τσεκούρι σε υπαλλήλους.

Πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κρατείται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, αρνείται να μιλήσει στις αρχές σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην πράξη του, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές προκαλώντας ζημιές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής  Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π.  56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο.  Είναι αιμοδυναμικά σταθερός με μηχανική υποστήριξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παντειο απδπχ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για διαρκή επιμόρφωση
aen.jpg
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις
Οι εισακτέοι ορίστηκαν σε χίλιους πεντακόσιους εξηνταεννέα (1569) [επτακόσιοι εβδομηντατρείς (773) Πλοίαρχοι και επτακόσιοι ενενηνταέξι (796)...
Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: Λήγει μεθαύριο η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις προκαταρκτικές εξετάσεις