Ανάκληση νοθευμένου μελιού από τον ΕΦΕΤ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
  Στην ανάκληση νοθευμένου με αμυλοσιρόπιο μελιού από άνθη και βότανα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην ΕΕ για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ (Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη).

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό/νοθευμένο προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iky
IKY: 12 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική έρευνα στο εξωτερικό
Έξι υποτροφίες στην Ψυχιατρική Επιστήμη από το Κληροδότημα «εις μνήμην Μαρίας Ζαούση» και έξι υποτροφίες στις Παιδαγωγικές Επιστήμες από τα έσοδα του...
IKY: 12 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική έρευνα στο εξωτερικό
Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
Συμφωνία ΑΠΘ - Υπουργείου Υγείας: Πότε περνάει το «ΑΧΕΠΑ» στην πλήρη κυριότητα του ΑΕΙ
Στη Βουλή η συμφωνία Άδωνι Γεωργιάδη και του Πρύτανη του ΑΠΘ Κυριάκου Αναστασιάδη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
Συμφωνία ΑΠΘ - Υπουργείου Υγείας: Πότε περνάει το «ΑΧΕΠΑ» στην πλήρη κυριότητα του ΑΕΙ