Μπαμπινιώτης: Δεν θα πήγαινα ποτέ στην Αγία Σοφία ως τζαμί
Για πολιτισμική ύβρη κατά των χριστιανών όπου γης, έκανε λόγο ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή στον ΣΚΑΪ, ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε  και πρόσθεσε πως είναι πρωτοφανές.

Ένα σύμβολο του χριστιανισμού, όπως ο ναός της Αγίας Σοφίας δέχεται πλήγμα και προσβολή, επισήμανε και πρόσθεσε ότι δεν θα ήταν απίθανο να δούμε κι άλλες παρόμοιες κινήσεις από την τουρκική πλευρά στο μέλλον.

«Δεν θα πήγαινα ποτέ στην Αγία Σοφία ως τζαμί», κατέληξε ο καθηγητής τονίζοντας πως η απόφαση της Τουρκίας θίγει συνολικά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και η κίνηση αυτή, μακροπρόθεσμα θα στοιχίσει στον Ερντογάν, αφού συνεπάγεται μια ευθεία αντιπαράθεση με τον χριστιανισμό συνολικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
Ενισχύοντας την προσβασιμότητα: Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες συζητούν στο Αριστοτέλειο για τη μετάφραση και την αναπηρία
ΑΠΘ: Διεθνής ημερίδα για την ποιότητα στην οπτικοακουστική μετάφραση και την προσβασιμότητα στα ΜΜΕ
slider.jpeg
Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2026 ολοκληρώθηκε ο Ευρωπαϊκός Τελικός του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε...

Διάκριση για τις ομάδες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό EU-CONEXUS: «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα»