katastoli
«Η απρόκλητη βία και η χρήση χημικών μοναδικό στόχο είχαν να διαλύσουν τη δυναμική συγκέντρωση», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο χθεσινό συλλαλητήριο

Την χθεσινή μαζική κινητοποίηση ενάντια στο νόμο που περιορίζει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις χαιρετίζει η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της, ενώ παράλληλα, καταδικάζει την «απρόκλητη βία και χρήση χημικών» από τις δυνάμεις καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών.

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει: «Επισημαίνουμε πως παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η απαγόρευση των κινητοποιήσεων και των δημόσιων συναθροίσεων θα μείνει στα χαρτιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Η μαζική διαδήλωση είναι η απάντηση απέναντι στον αντιδημοκρατικό νόμο που θα μείνει στα χαρτιά

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τη μαζική, ηχηρή και ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που πλήττει τον βασικό πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ένα αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία το δικαίωμα στη διαδήλωση και την κοινωνική διαμαρτυρία.

Παράλληλα, καταδικάζουμε την αναίτια χρήση δακρυγόνων και την αυθαίρετη αστυνομική βία από την πλευρά των ΜΑΤ, με την πολιτική κάλυψη του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, απέναντι στον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά. Αποτέλεσμα αυτής της άγριας καταστολής ήταν να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί διαδηλωτών και να γίνουν συλλήψεις.

Η απρόκλητη βία και η χρήση χημικών μοναδικό στόχο είχαν να διαλύσουν τη δυναμική συγκέντρωση.

Τέλος, ως Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνουμε πως παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η απαγόρευση των κινητοποιήσεων και των δημόσιων συναθροίσεων θα μείνει στα χαρτιά.

Εικόνα: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα