afroditi grigoriadou
Για 50 χρόνια είχε λαμπρή πορεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, αλλά και το ραδιόφωνο

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 89 ετών, άφησε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου, το βράδυ της Πέμπτης (02.07.2020), μετά από μακροχρόνια ασθένεια

Για περίπου 50 χρόνια είχε λαμπρή πορεία σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, αλλά και το ραδιόφωνο. 

Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 1962, οπότε έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο σανίδι με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958 στην ταινία “Το εισπρακτοράκι”, όπου ξεκίνησε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων»,  μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη. 

Ήταν μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.

Όπως έγινε γνωστό η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR:

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σάλτσα
Η μία σάλτσα που ταιριάζει σε όλα τα ψάρια — Το μυστικό που αλλάζει το πιάτο σου
Από λευκά μέχρι λιπαρά ψάρια, ο σωστός συνδυασμός σάλτσας μπορεί να απογειώσει τη γεύση. Ποια είναι η ιδανική βάση και πώς την προσαρμόζεις σε κάθε...
Η μία σάλτσα που ταιριάζει σε όλα τα ψάρια — Το μυστικό που αλλάζει το πιάτο σου