Φορολογικές δηλώσεις
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμνάσιο Μενεμένης
Μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ολοκαύτωμα των Ρομά
Το 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης – Λυκειακές Τάξεις «Κωστής Παλαμάς» συμμετέχει στο ROMDIEM Symposium με μαθητικό ντοκιμαντέρ
Μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ολοκαύτωμα των Ρομά
Bruce Springsteen
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κεραυνοί κατά Τραμπ για τις «τακτικές Γκεστάπο» της ICE
«Η ICE να πάει στο διάολο, δολοφονούν πολίτες στις αμερικανικές πόλεις» - Η οργισμένη αφιέρωση του Μπρους Σπρίνγκστιν στη Ρενέ Νικόλ Γκουντ
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κεραυνοί κατά Τραμπ για τις «τακτικές Γκεστάπο» της ICE
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια σχολεία: Πάνω από 25.000 αιτήσεις αναμένει το υπουργείο
Το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή νέων μαθητών στα Πρότυπα, Πειραματικά και Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία
Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια σχολεία: Πάνω από 25.000 αιτήσεις αναμένει το υπουργείο