Φορολογικές δηλώσεις
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και θα προχωρήσει και σε άλλα μέτρα διευκόλυνσης των φυσικών και νομικών προσώπων σε ό,τι αφορά στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
  • Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Κανένα χαρτί, καμία αίτηση, καμία ουρά. Η ΔΥΠΑ «χτυπά» μόνη της την πόρτα των δικαιούχων και καταθέτει απευθείας 300 ευρώ — Αναλυτικά τα κριτήρια
ΔΥΠΑ: Επίδομα 300€ στους ανέργους χωρίς αίτηση στον λογαριασμό τους
Δικαστήρια
Αχαρνές: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του μικρού Μάριου – Καταγγελίες για κρατική ολιγωρία και γκετοποίηση
Οι εκπαιδευτικοί των Αχαρνών σπάνε τη σιωπή τους και απαιτούν δικαιοσύνη
Αχαρνές: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του μικρού Μάριου – Καταγγελίες για κρατική ολιγωρία και γκετοποίηση
ραφ
Άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Λέσβο – Στερεύουν τα αποθέματα τροφίμων και βασικών ειδών
Η αδυναμία προσέγγισης και αποβίβασης των βαρέων οχημάτων από τα πλοία της γραμμής έχει προκαλέσει ένα βίαιο «φρενάρισμα» στην εμπορική...
Άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Λέσβο – Στερεύουν τα αποθέματα τροφίμων και βασικών ειδών