Επίδομα παιδιού: Στις 15 Ιουνίου επαναλειτουργεί η πλατφόρμα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στις 15 Ιουνίου 2020, θα επαναλειτουργήσει η πλατφόρμα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) που αφορά στο επίδομα παιδιού και στην υποβολή αιτήσεων εκ μέρους όλων των δικαιούχων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, λόγοι τεχνικής αναβάθμισης, που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη, οδήγησαν σε αυτήν την ολιγοήμερη διακοπή λειτουργίας. Για όσους έχουν υποβάλει αίτημα για επίδομα παιδιού, γνωστοποιείται ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία πλέον καταβάλλονται τα επιδόματα.

Γενικότερα, οι ενδιαφερόμενοι για το επίδομα παιδιού δύνανται, από τις 15 Ιουνίου 2020, να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Άρα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι δικαιούχοι, προκειμένου να γνωρίζουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται και για να αποφύγουν τη σώρευση αχρεωστήτως καταβληθέντων χρημάτων, θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως.

Σε αυτό το σημείο, διευκρινίζεται ότι, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του τρέχοντος έτους ή της τροποποιητικής, το ποσό που επιδόματος επανυπολογίζεται αυτομάτως με βάση το δηλούμενο εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σημειώνεται ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά – να έχει πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου – και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση η οποία έχει αποθηκευθεί προσωρινά και όχι οριστικά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το σύνδεσμο http://www.idika.gr/epidomapaidiou/2020/Home/FAQ και να διαβάζουν τις ερωτήσεις-απαντήσεις, προκειμένου να τους γίνονται σαφείς τυχόν δικές τους απορίες. Αυτό το επίδομα θα βοηθήσει πολλές οικογένειες που περιμένουν να λάβουν το συγκεκριμένο οικονομικό βοήθημα από το κράτος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
«Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που...
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Χιούμορ με αιχμές για τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων: Η επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου στη Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Σοφίας Ζαχαράκη
Ξεκινά η επιλογή νέων σχολικών βιβλίων για το 2027-2028 – Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη
Αρχίζει η διαδικασία επιλογής διδακτικών βιβλίων από τις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2027-2028
Ξεκινά η επιλογή νέων σχολικών βιβλίων για το 2027-2028 – Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη