koronoios anergia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Άνθρωποι που έχουν ζωή, σπίτι, οικογένεια, όνομα. Είναι η Ανθή, η Μαρία, ο Νίκος, ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Ζωή, ο Κώστας. Από σήμερα είναι και ο Αλέξανδρος που μέσα σε ενάμιση μήνα έχασε και τις δυο δουλειές του εξαιτίας λίγο του ιού και λίγο της κρίσης» - Ανάρτηση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Κλώσσα

Επί προσωπικού και όχι μόνο

Σπανίως γράφω επί προσωπικού, αλλά βλέπεις οι «έκτακτες» καταστάσεις άλλαξαν πολλά. Εδώ που τα λέμε, άλλαξαν σχεδόν τα πάντα. Η εξάπλωση της πανδημίας, λειτούργησε βίαια στη ζωή μας. Χάσαμε ελευθερίες, χάσαμε συνήθειες, χάσαμε δικούς μας ανθρώπους (ευτυχώς για λίγο). Επιστρέψαμε όμως στην περίφημη «νέα πραγματικότητα». Επιστρέψαμε;

Ορθά η κυβέρνηση εδώ και αρκετές μέρες μπροστά από τη λέξη «πραγματικότητα» βάζει και τη λέξη «νέα». «Νέα πραγματικότητα»! Αυτό είναι. Μια νέα πραγματικότητα ξημέρωσε εδώ και μερικές ημέρες.

Εκεί που έβγαζες το κεφάλι από το νερό, εκεί ήρθε το κύμα και σε πήρε πάλι μέσα. Παρά τα πανηγύρια ορισμένων κάθε βράδυ στις 8, η αγορά δεν επέστρεψε. Και αυτό το απρόσωπο η «αγορά», πόσο βολεύει. Αν δεν πεις τα πράγματα με το όνομα τους, με το όνομα των ανθρώπων δηλαδή που έχασαν τη δουλειά τους ή που σύντομα θα τη χάσουν, δεν μπορείς να μετρήσεις τον πόνο που κρύβεται πίσω από αυτή τη «νέα πραγματικότητα».

Πίσω από τους αριθμούς, που «υπεύθυνοι» και «ανεύθυνοι» αραδιάζουν καθημερινά προσπαθώντας να κρύψουν την αλήθεια με βουνά δισεκατομμύριών που θα μας «σώσουν», υπάρχουν άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι αυτές τις ημέρες έχασαν τη δουλειά τους. Τα μαγαζιά τους δεν άνοιξαν. Οι επιχειρήσεις τους δεν κατάφεραν να επανέλθουν. Οι εταιρίες τους ενημέρωσαν να μην επιστρέψουν στη δουλειά τους, γιατί «λίγο η κρίση, λίγο ο ιός, δυστυχώς δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

Πίσω από αυτούς τους αριθμούς των ανέργων λοιπόν, που τις επόμενες ημέρες θα αυξάνονται διαρκώς, υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν ζωή, σπίτι, οικογένεια, όνομα. Είναι η Ανθή, η Μαρία, ο Νίκος, ο Γιώργος, η Κατερίνα, η Ζωή, ο Κώστας. Από σήμερα είναι και ο Αλέξανδρος που μέσα σε ενάμιση μήνα έχασε και τις δυο δουλειές του εξαιτίας λίγο του ιού και λίγο της κρίσης.

Μια μονάδα ακόμα θα είμαι και εγώ ανάμεσα στα εκατομμύρια των νέο ανέργων που θα στριμωχτούμε σε στατιστικούς πίνακες για να δείξουμε πόσο δύσκολα τα έφερε η κρίση. Δεν φοβάμαι αν θα ξαναβρώ δουλειά. Θα ξαναβρώ!

Φοβάμαι που συνηθίζουμε αυτή τη «νέα πραγματικότητα».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση υπόσχεται ο Τσίπρας – Τέλος οι Πανελλαδικές, ειδικό μισθολόγιο για εκπαιδευτικούς

Σημαντικές εξαγγελίες για την εκπαίδευση περιλάμβανε η παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα, της

Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση υπόσχεται ο Τσίπρας – Τέλος οι Πανελλαδικές, ειδικό μισθολόγιο για εκπαιδευτικούς
κουβα
Η Αβάνα καταγγέλλει «ενεργειακό στραγγαλισμό» από τις ΗΠΑ και ζητά διεθνή κινητοποίηση
Κούβα στον ΟΗΕ: Έκκληση για αποτροπή «ανθρωπιστικής καταστροφής» λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού
Η Αβάνα καταγγέλλει «ενεργειακό στραγγαλισμό» από τις ΗΠΑ και ζητά διεθνή κινητοποίηση