vasilis dimakis
Γράφει ο Θεοδόσης Γκελτής

Στη βάρδια της κυρίας Νικολάου δε συμβαίνουν στραβές. Δεν επιτρέπεται να κοιτάς ψηλά. Το να ονειρεύεσαι την προσωπική ανάπτυξη και την νοηματοδότηση του εαυτού μέσω της παιδείας είναι εξόχως επικίνδυνο. Θα ξυπνήσουν και οι άλλοι κρατούμενοι και θα ζητούν γράμματα. Και τι θα τις κάνουμε τις τηλεοράσεις και τα ψυγεία που βρέθηκαν στις φυλακές; Αδιάθετα θα μείνουν;

Στη βάρδια της κυρίας Νικολάου όλα λειτουργούν κανονικά. Οι κρατούμενοι στα κελιά τους. Τα βιβλία σφραγιστά. Οι υπολογιστές που δόθηκαν ως δωρεά για την τηλεκπαίδευση φυσικά δεν αφορούν τις φυλακές. Τα ανθρώπινα δικαιώματα σταματούν στην πόρτα τους.

Στη βάρδια της κυρίας Νικολάου οι επισημάνσεις της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και των ακαδημαϊκών δασκάλων δε διαβάζονται. Αυτοί δεν είναι ψηφοφόροι.

Ο λαός ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Και για να είμαστε δίκαιοι τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν πάντα τα ψιλά γράμματα του προγράμματος αυτού. Ως προς αυτό, κανείς δε μπορεί να πει ότι εξαπατήθηκε.

Στη κυβερνητική βάρδια ένας άνθρωπος ζητά έναν υπολογιστή και ένα στικάκι για να διαβάσει πολιτική θεωρία και φιλοσοφία (λέτε αν ήθελε να εντρυφήσει στο συντακτικό της λατινικής η κυβέρνηση να έκανε μια έκπτωση; Μπορεί…) και το αίτημα πρέπει να επεξεργαστεί από επιτροπές νομομαθών.

Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται, φωνάζουν:

  • Μη βασανίζετε άλλο τον Δημάκη.
  • Παύστε! Μας ψήφισε ο λαός.

Το «Μάθαινε, άνθρωπε στη φυλακή!» μας ενώνει. Πολλές φωνές ενώνονται και ζητούν τη δικαίωση των αιτημάτων του Β. Δημάκη, ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας, πριν να είναι αργά. Δε χωράνε τέτοιοι θάνατοι στη δημοκρατία μας. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξανδρος Κόπτσης
Κόπτσης για διευθύντρια στις Σέρρες: «Θα ελεγχθούν οι καταγγελίες και θα αποδοθούν ευθύνες»
«Από Δευτέρα αναστολή καθηκόντων και απομάκρυνση» - Τι απαντά ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης για το παρελθόν της...
Κόπτσης για διευθύντρια στις Σέρρες: «Θα ελεγχθούν οι καταγγελίες και θα αποδοθούν ευθύνες»